Închide

Ce vrei să cauți?

Ce vor face romanii in Centrul de dezvoltare software Intel de la Bucuresti

MeeGo Intel NokiaVor dezvolta aplicatii pentru platforma MeeGo, un sistem de operare pentru echipamente mobile care intra in competitie cu Android, Windows Phone, iOS s.a.
Intel a lansat aseara la Bucuresti Intel Software Development Center, un centru de cercetare-dezvoltare in care vor fi investite mai multe milioane de dolari in urmatoarea perioada.

  • MeeGo este open source (Linux) fiind dezvoltat in colaborare de Intel (care a venit cu proiectul Moblin) si cel mai important producator de telefoane mobile din lume, Nokia (contributia sa fiind Maemo).
  • MeeGo va functiona pe telefoane mobile, Tablet PC, netbook-uri, entry level desktop.
  • MeeGo este gandit si pentru echipamentele de infotainment (console multimedia pentru comunicatii, informatii si entertainment) care vor echipa viitoare automobile de lux.
  • De asemenea, va rula si pe televizoarele inteligente cu conexiune la Internet. (Tendinta actuala este sa poti face pe televizor cam tot ce e posibil pe smartphone si computer, continutul multimedia si comunicatiile circuland foarte usor de la un device la altul.)
  • Varianta MeeGo 1.1 pe baza caruia softistii si producatorii de echipamente mobile sunt invitati sa dezvolte aplicatii a fost lansata la sfarsit de octombrie.
    Variantele ulterioare vor iesi la un interval de 6 luni, astfel ca MeeGo 2.1 va fi lansata in aprilie 2011, ocazie cu care probabil ca vor ajunge in magazine si primele device-uri mobile pe acesta platforma.
    Detalii pe site-ul MeeGo.

Asa arata interfata MeeGo 1.1, varianta netbook:

meego-netbook-myzone

 

 

 

 

 

 

 

 

Deocamdata, Intel Software Development Center din Bucuresti functioneaza intr-un sediu provizoriu cu 25 de angajati, insa numarul acestora va creste semnificativ in urmatoarea perioada.
Cei care doresc sa se angajeze, pot folosi acest link.

Adaugă comentariu