Închide

Ce vrei să cauți?

Patru din zece utilizatori de Internet au renuntat sa plece in vacanta

Este posibil ca scaderile de trafic pe site-urile romanesti, obisnuite in timp de vara, sa fie mai mici in acest an, deoarece 41,7% dintre utilizatorii de Internet din Romania nu planuiesc sa plece in vacanta – reiese dintr-un studiu realizat de platforma de publicitate online BursadeReclama.ro.

Studiul a fost realizat  in perioada 23 iunie-30 iunie 2011, pe baza unui chestionar online cu 27 de intrebari plasat pe 804 site-uri romanesti si poate fi consultat aici.

Dintre cei 58,3% dintre utilizatorii de internet din Romania care vor pleca totusi in vacanta in aceasta vara, aproape jumatate (46,4 %) vor alege sa plece din tara, in primul rand Europa (89%).

Turism Romania

Sumele rezervate pentru concediu sunt in majoritate modeste. Peste 37% dintre respondenti au alocat pentru concediul din aceasta vara sub 300 de euro, in timp ce doar 11,9% spun ca au un buget al vacantei de peste 1000 de euro.

Aproape jumatate dintre utilizatorii Internet (48,6%) care pleaca in vacanta in aceasta vara au consultat un portal online de turism, folosindu-l ca sursa de informare.

Articole populare Ultima luna

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. Nici nu este de mirare. Majoritatea se confrunta cu diverse probleme (sa nu uitam ca este totusi criza, orice ar spune onor guvernantii), joburi mai putin stabile, poate chiar pierdute deja, rate de platit, poate si restante etc. Salariile sunt inca suficient de mici, incat chiar si 300 de euro sa fie o suma „colosala’ pentru multe familii.

    Vacantele sunt inca un lux pentru un popor atat de sarac, deci si procentajul asta zic eu ca suna neasteptat de bine

Adaugă comentariu