Închide

Ce vrei să cauți?

Intel: In urmatorii 40 de ani, omenirea va inventa cat in ultimii 10.000 de ani

Intel_4004”Inventiile din urmatorii 40 de ani vor egala sau intrece toate inovatiile care au avut loc in ultimii 10.000 de ani”, spune Justin Rattner, Intel Chief Technology Officer.

Sa zicem ca folosesti un notebook cu un procesor – banal de acum – Intel Core 2.

Acesta este mai puternic de 350.000 de ori decat primul model comercial, scos pe piata in 1971, si infinit mai ieftin.

Acum 40 de ani, Intel Corporation lansa modelul 4004, primul microprocesor comercial din lume.
Arata ca in fotografie si a declansat revolutia digitala: computerele, serverele, telefoanele, automobilele, camerele foto si video, frigiderele, televizoarele, masinile de spalat si altele au capatat un „creier, adica un procesor, schimbandu-si radical modul de functionare.

In acesti 40 de ani, Intel si-a construit strategia de dezvoltarea a microprocesorelor pe Legea Lui Moore: la fiecare doi ani numarul tranzistorilor dintr-un microprocesor se va dubla, in timp ce performanta si functionalitatea acestuia vor creste, iar pretul va scadea.

Ce vor face, cum se vor dezvolta procesoarele in viitorul apropiat?„Sistemele de computing, de la PC-uri la telefoane si pana la automobile, vor fi constiente de ceea ce se intampla in jurul lor si vor anticipa nevoile oamenilor. Vor putea sa-i sfatuiasca pe oameni si sa-I ghideze de-a lungul zilei mai degraba ca un asistent personal decat ca un computer traditional” – afirma Intel.

O istorie a procesoarelor si predictii despre viitor gasiti aici.

Articole populare Ultima luna

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. Sa ne vedem cu bine peste 40 de ani. 😀 Intel o sa mearga inainte… Probabil va exista million-core, daca deja urmeaza sa scoata pe piata procesorul cu 50 de nuclee.

  2. now that’s some exciting news 🙂

Adaugă comentariu