Închide

Ce vrei să cauți?

Esti programator in Java? Vei fi cautat!

Numarul specialistilor IT, de marketing si vanzari  din companiile de software din Romania a crescut anul acesta cu 26,7% fata de 2010, arata un sondaj online realizat de Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS).
Angajarile in industrie vor continua in forta si in 2012, mai ales in Bucuresti, Iasi si Cluj. Cel mai mult se cauta programatori in Java.

Comunicatul pe larg:

Companiile de software si-au marit echipele in cursul acestui an cu 26,7% fata de 2010, planul angajarilor pentru 2012 aratand o foarte clara tendinta de crestere a numarului de joburi pentru specialistii IT, potrivit unui sondaj derulat online de catre Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS), in randul membrilor, in lunile octombrie-noiembrie 2011.

Mai mult, numarul de posturi nou create in 2012 va fi mai mare cu 13,4% fata de 2011. Majoritatea posturilor ce vor fi deschise in 2012 se vor adresa specialistilor din Bucuresti, Iasi si Cluj, atat din zona entry-level cat si middle management.

Potrivit sondajului ANIS, Capitala atrage peste 50% din intentiile de angajare exprimate de companiile de IT pentru 2012, in timp ce orase precum Iasi si Cluj-Napoca atrag fiecare cate 24%, respectiv 13% din intentile de angajare pentru anul viitor. Restul recrutarilor sunt anuntate in Timisoara, Brasov, Craiova, Targu Mures, Sibiu si Suceava.

Peste jumatate dintre companiile respondente isi doresc extinderea echipei pe segmentul de middle management, tendinta care denota nevoia companiilor IT de a forma o clasa de manageri care sa asigure cresterea afacerilor din domeniu pentru urmatorii ani.

„In anii anteriori, companiile multinationale au influentat puternic piata muncii prin deschiderea unor centre de suport dar si de cercetare-dezvoltare. Dupa acest val in care cererea s-a orientat in principal catre programatori si specialisti in servicii IT, companiile autohtone de software trec intr-o noua etapa cand au nevoie de o clasa de management in organigrama. Exista o nevoie mare de middle manageri in piata si dificultatea cu care sunt identificati pune probleme cresterii industriei. Companiile vor fi obligate sa investeasca in formarea acestora pentru a-si asigura o crestere sustinuta.”, spune Andrei Pitis, Vicepresedinte ANIS.

Printre specialistii aflati la mare cautare in randul companiilor software se afla programatorii in Java, peste 55% dintre companiile respondente dezvoltand proiecte bazate pe aceasta tehnologie, dar si cei specializati in .Net si PHP.

“Din ce in ce mai multe companii autohtone de software la comanda si de servicii incep sa evalueze posibilitatea diversificarii activitatii prin crearea unor produse software. Crearea de proprietate intelectuala este singura posibilitate de a avea cresteri exponentiale. Pentru asta au nevoie de oameni de vanzari si marketing. Astfel se deschid posibilitati noi pentru specialistii in vanzari si marketing din alte industrii sa se reinventeze in industria de software”, a incheiat Andrei Pitis.

Articole populare Ultima luna

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. Programare Java – stim. Middle management – stim. In Bucuresti – suntem. Se anunta un an bun 🙂

    Singura problema pe care o vad e cu
    zona entry-level. Devine din ce in ce mai greu sa angajezi un programator junior competent. Cererea creste insa oferta facultatilor nu prea. Mai multi absolventi insa de calitate mai scazuta.

Adaugă comentariu