Închide

Ce vrei să cauți?

ING Fast Pay: Cum sa iti platesti facturile cu telefonul mobil

photo(1) (765x1024)In seara asta, Ralucai (foto) i-a luat doua minute sa isi plateasca factura la Orange cu ajutorul telefonul mobil.
A deschis aplicatia instalata pe smartphone (din Android Market), a scanat cu camera foto codul de bare de pe factura, s-a autentificat cu digipass-ul ING Bank (user si parola) si a confirmat tranzactia.
Simplu, nu?

De la 1 martie, ING Bank lanseaza serviciul ING Fast Pay de plata a utilitatilor cu ajutorul smartphone-urilor care ruleaza Android si iOS.
Aceasta aplicatie ING poate fi descarcata incepand de maine, joi, de pe Android Market si Apple Store.

Solutia ING Fast Pay a fost dezvoltata intern, de catre specialistii ING Bank Romania.

Un grup de bloggeri au fost invitati in seara asta la sediul ING pentru a testa acest serviciu, primul din România prin care poti sa platesti facturile la utilitati folosindu-se doar de un smartphone cu camera foto.

Prin noua versiune ING Home’Bank pentru smartphone-uri poti sa faci si alte operatiuni bancare:

– accesarea şi verificarea situaţiei conturilor

– efectuarea de plati si transferuri in lei intre conturile curente deschise la ING Bank sau catre conturi deschise la alte banci

– verificarea istoricului tranzactiilor recente sau efectuarea de schimburi valutare.
In afara acestor servicii, vom putea localiza acum si ATM-urile ING Bank, prin intermediul optiunii ATM Locator.

Lansare Fast Pay si Home Bank pentru smartphones_ING Bank Romania

Si da, daca primiti factura in format electronic, puteti scana codul de bare al facturii si de pe monitorul computerului.

Daca aveti intrebari, va rog. Testez si eu serviciul alaturi de alti bloggeri si voi incerca sa va raspund.

Articole populare Ultima luna

11 comentarii Adaugă comentariu

  1. off topic dacă se permite.
    ce pulover frumos are domnișoara ):-

  2. #2 Comentariu nou

    ING ar fi bine sa faca si o aplicatie care NU necesita sa ai la tine acel token.

    Raiffeisen are o asemenea aplicatie si o folosesc f. des pe iPhone.

    Nu poti face orice tranzactie, ci exista un nr de sabloane pe care ti le creezi singur din aplicatia Online.

    Eu folosesc aplicatia pt a incarca contul de card din contul curent, pt a vedea soldurile conturilor, dar si pt plata facutilor curente (am creat sabloane).

    Sa speram ca ING citeste comentariile.

  3. #3 Comentariu nou

    Bogdan, mie imi da un sentiment de siguranta acel token…

  4. @Alin multumesc frumos:) si mie imi place.

  5. #6 Comentariu nou

    @Bogdan: Tokenul este aboslut necesar, si pentru mine e unul dintre motivele pentru care folosesc HomeBank. Ceea ce vrei tu sa spui de fapt este ca n-ai vrea sa il mai cari cu tine . Te inteleg si pentru asta exista solutii. Eu folosesc pentru autentificare pe GMail Google Authenticator (2 factor authentication) si pentru VPN Symantec VIP Access (fosta Verisign Access) – ambele aplicatii Android.
    In cazul ING, IMO, trecerea de la sistemul curent la o aplicatie pentru generat OTP (one time password) ca cele de mai sus nu se poate face in mai putin de 2 ani.

  6. Subscriu la ce spune Bogdan, cu o nuantare.

    Intr-adevar, manevrarea digipass-ului este foarte enervanta atunci cand utilizezi telefonul mobil. Sfideaza ideea de mobilitate…

    Se pot gasi solutii de securizare mai elegante. De exemplu o autentificare initiala periodicA pe baza lui urmata de o protectie de tip PIN sau ceva similar cateva luni dupa aceea.

    Stiu de ce le e greu sa faca asta, ar necesita modificari in maruntaiele home bank, pe cand aplicatia actuala este doar un front-end elegant pentru varianta de web.

    Din principiu eu nu umblu cu digipass-ul dupa mine. Nu e logic sa il cari mereu in buzunar. Ceea ce transforma aceasta aplicatie intr-o unealta pentru acasa. Dar acasa am PC si laptop pe care sa accesez home bank, deci jucaria devine redundanta. Macar sa faca ING un studiu despre comportamentul utilizatorilor cu digipass-ul si o sa se lamureasca.

    Daca s-ar rezolva problema asta, cred ca ar fi cea mai tare idee de aplicatie mobila de banking. Mai ales partea cu gasitul unei sucursale la care sa ai serviciul pe care il cauti.

  7. #8 Comentariu nou

    ar fi interesant un sistem de securitate care sa scoata din schema digipass-ul.
    poate inglobarea digipass-ului intr-un microSD pe care il iei de la ING si care se sincronizeaza pe baza de parola cu aplicatia…

Adaugă comentariu