Închide

Ce vrei să cauți?

Nokia Lumia 800 si 710 sosesc in Romania. Asteptam preturile

Intrecere intre omul de la Nokia si Corina Georgescu. „Hai sa vedem care face mai repede o fotografie! 1,2,3 si…”.
Corina pierde pariul cu al sau telefon hi-end (marca nu conteaza acum).  Nokia Lumia 800 fotografiaza chiar din modul blocat: e de ajuns sa tii apasata tasta foto 2-3 secunde pentru a poza, fara sa deblochezi telefonul.

photo

Nokia si Microsoft au lansat aseara in Romania primele doua modele de smartphone-uri rezultate din alianta lor: Nokia Lumia 800 si Nokia Lumia 710.
Le veti putea cumpara inca din aceasta luna de la Media Galaxy si de la cei trei operatori mobili, in magazinele caror va vor astepta curand si standuri de testare. Preturile urmeaza sa fie anuntate incepand de astazi.

Desigur intrebarea care apare este ce sansa au Nokia si Microsoft de a concura semnificativ cu Apple si ceilalti producatori care propun smartphone-uri cu Android, de notorietate pe piata.
Este greu sa faci previziuni pentru ca sunt multe necunoscute. Totusi:

Nokia are o multime de fani in Romania care, in majoritate, vor dori probabil sa incerce si noile modele, ceea ce este un plus important

Windows Phone Mango, care ruleaza pe aceste doua prime modele Nokia, este un sistem de operare organizat logic, curat. L-am incercat pe un model HTC Radar si mi-a placut, mai ales pe partea de retele sociale (People Hub).

Conteaza enorm zona de aplicatii, pe care competitorii Apple si Android le-au cam pus la punct. Microsoft a lansat insa la randu-i Windows Phone Marketplace in romana, cu aplicatii gratuite dar si cu unele care pot fi cumparate cu cardul. Gasesti cam tot ce este esential pentru un smartphone.

Raman cateva lucruri de lamurit:

Preturile si pachetele de oferte ale operatorilor mobili. Conteaza destul de mult.

Strategia de marketing si promovare a Nokia Lumia in Romania, care este esentiala.
Vanzarile mai slabe sau mai bune depind de creativitatea si de resursele alocate in Romania de cei doi giganti pentru promovare. Se vor intelege, se vor misca eficient? Ar trebui sa vina cu ceva memorabil si substantial, pentru ca distanta dintre ei si liderii pietei este mare.

Am butonat aseara cateva minute ambele modele Lumia. Mi-a placut modelul 800 (derivat din Nokia N9). Subtire, elegant, din materiale bune care nu dau senzatia aceea de plastic ieftin.
Despre cum se comporta, promit sa revin dupa ce le testez.

Specificatii Nokia 800

Specificatii Nokia 710

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu