Închide

Ce vrei să cauți?

Cum sa gasesti acul in carul cu documente: Xerox Smart Documents Review

Daca data trecuta am vazut cum a fost rezolvata problema locurilor de parcare in Los Angeles, astazi va voi povesti despre un birou electronic inteligent, creat la  Xerox Research Center Europe.

Sa ne imaginam ca avem in in-box cateva mii de email-uri stranse de-a lungul timpului, multe dintre ele cu atasament.
Totodata, in reteaua de computere a companiei se gasesc cateva zeci de mii de fisiere text.
Si ni se cere sa adunam, foarte rapid, toate informatiile pe o tema precisa in tot acest talmes-balmes de documente electronice.
Cosmar: search si apoi deschidere pentru fiecare document, plus clasarea fisierelor care ne intereseaza in foldere separate.

Specialistii in lingvistica si inteligenta artificiala de la Xerox vin cu o rezolvare:  o masa cu suprafata sensibila la atingere (asemenea ecranului de iPhone dar de 150 de ori mai mare) care ordoneaza rapid arhiva electronica in functie de criteriile pe care le stabilim.

Sa ne imaginam ca suntem o firma de avocatura si vrem sa gasim o informatie esentiala care sa ne ajute la pledoaria castigatoare in procesul Ionescu versus Georgescu.
Dosarul despre caz este imens, are mii de file, iar noi suntem presati de timp.
Alimentam „masa” cu vraful de documente in format electronic iar sistemul selecteaza/ordoneaza informatiile pe baza unor cuvinte-cheie.
Sistemul Xerox Smart Documents Review invata rapid care sunt pasajele relevante si cu ajutorul cuvintelor-cheie extrage referintele si le ordoneaza pe categorii. Utilizatorul are la dispozitie si niste „magneti” virtuali cu care aduna informatiile.
In rest, poti manipula pe masa „hartiile” digitale asa cum o faci pe un birou obisnuit, insa mult mai repede.

Xerox Smart Documents Review Table este gandita pentru organizatiile care lucreaza cu o cantitate imensa de documente (administratie, industria de asigurari, casele de avocatura, cercetatori etc).
Se afla in faza de testare la cateva companii si urmeaza sa apara pe piata.
Un clip de 2 minute ne arata „pe viu” cum functioneaza:

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu