Închide

Ce vrei să cauți?

Cele mai bune proiecte ale tinerilor români din comunitatea Smartnation

Smartnation, Tech School, UPC
Smartnation, Tech School, UPC

Smartnation, Tech School, UPCÎn ultimii doi ani, platforma Smartnation.ro, rețeaua socială de nișă pentru tinerii inventatori din România, a crescut interesant
În 2013 a avut 424.000 de vizitatori unici,  o comunitate de 5000 de utilizatori inregistrați, 2000 de comentarii și a găzduit peste 200 de articole, tutoriale și materiale video publicate de cei 48 de mentori ai platformei.

Membrii comunității Smartnation (un proiect UPC România) sunt tineri pasionați de tehnologie, între 11-24 de ani, care sunt invitați în fiecare an la concursul de idei Tech School.

La ediția a doua a competiției Tech School, tinerii au înscris 230 de proiecte, dintre care juriul* a ales drept câștigătoare patru (click pe link-uri pentru a vedea despre ce e vorba), proiecte care vor primi finanțare pentru dezvoltare de 25.000 de euro din partea UPC România.

La categoria 11-14 ani, cele două proiecte Tech School care au impresionat toți jurații și au obținut cele mai multe voturi sunt VoicePedia HelpDesk, realizat de Cristina Braga din Mediaș, și Arduino GPS, ai cărui autori sunt Sebastian Darmaz și Laurențiu Ciobanu, ambii din Târgoviște.

La categoria 15-19 ani, proiectul câștigător îi aparține lui Iulian Lazăr (17 ani) din Constanța, recompensat cu 7.000 de Euro.
Este vorba despre Robotul subacvatic ROV1.0, care se poate scufunda la o adâncime mult mai mare decât cea la care un om rezistă sub apă.

La categoria 20-24 de ani proiectul care s-a detașat este  H.A.A.L (Human Accident Alert and Locator), un gadget de mici dimensiuni, care propune localizarea accidentelor în mod autonom.

Cu ajutorul celor 7.000 de Euro și ghidat de sfaturi din partea mentorilor și a specialiștilor Tech School, Robert Coțofană în vârstă de 23 de ani, din Târgoviște, va transforma H.A.A.L într-un sistem performant de localizare a accidentelor, monitorizând în permanență accelerațiile/decelerațiile la care este supus corpul uman, avionul sau autoturismul.

Ideea unui joc tactic, pe ture,  cu un sistem de definire a caracterului și a abilităților personajelor – The Call of Syox – i-a adus lui Alexandru Bîrzanu (22 de ani), din Iași, premiul special din partea Juriului, constând în participarea la conferința globală TED Youth 2014.

*Din juriu au făcut parte oameni de știință români, mentori în cadrul programului, precum Adrian Buzatu – cercetător la Universitatea din Glasgow, Scoția și membru ATLAS/CERN, Cătălina Oana Curceanu – prim-cercetător în domeniul fizicii particulelor elementare și al fizicii nucleare în cadrul Laboratori Nazionali di Frascati dell’INFN – Roma, Italia,  Adrian Dorobăț – game designer la Gameloft, Viorel Spînu – cofondator Robofun, Bogdan Florescu – cofondator Adonis Software, Ionuț Cotoi – președinte inventeaza.ro.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu