Închide

Ce vrei să cauți?

Dell: Ajutăm companiile să-și schimbe roțile din mers

dell business
dell business

Toamna trecută, Michael Dell, copilul minune al  IT, cel care a fondat compania cu același nume într-o cameră de cămin studențesc în 1984, câștiga o bătălie foarte importantă.
Reușea să delisteze Dell de pe bursă, cu ajutorul propriei averi, a unui mare fond de investiții și al sumei colosale de 25 de miliarde de dolari.

Dell a intrat astfel în istoria business-ului ca fiind cea mai mare companie care s-a retras de pe bursă, dar dincolo de acest record, reușea să „scape” de investitorii care ar fi îngreunat reinventarea companiei din stadiul de (fost) cel mai mare producător de computere din lume într-un furnizor de servicii și soluții complete (end to end) pentru companii.

În ultimii 5 ani, Dell a  investit 18 miliarde de dolari în noua direcţie de dezvoltare, printr-o regândire masivă a modelului de afaceri, restructurare şi achiziţia a peste 20 de noi companii.
A devenit – așa cum spunea fondatorul său după delistare – „cel mai mare start-up din lume”.
Compania are peste 110.000 de angajaţi în toată lumea.

Hub regional Dell la București

Ce mai important oficial Dell din regiune, Aongus Hegarty, președintele și managerul general al companiei pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, a vizitat pentru câteva zile România, iar astăzi a avut o întânire cu presa.

Dell este una dintre marile corporații IT&C care are în România un centru de soluţii (cu aproximativ 400 de angajați), centru ce oferă suport clienţilor înternaționali în 12 limbi.

Centrul local este unul din cele 29 de centre pentru design, soluţii şi service operate de Dell la nivel mondial.
De asemenea, în 2003, a fost deschis în București un birou de reprezentanță care acoperă România, Bulgaria, Moldova şi țările din zona Adriaticii.

Care sunt direcțiile actuale Dell

Cele mai mari probleme ale clienţilor Dell sunt legate de menţinerea pasului cu ritmul alert de evoluție a tehnologiei.
Cei mai  mulți sunt nevoiţi să se descurce cu structurile deja existente, „să-și schimbe roţile din mers”, cu resurse limitate.

„Noi vrem să susţinem deciziile eficiente, integrarea vechilor platforme cu soluţiile noi, adoptarea noului în condițiile unei adaptări optime la fiecare situație de business şi să facem toate acestea mai repede decât orice alt jucător de pe piaţă”.

 

dell business

Cum la nivel global, peste 2,5 cvintilioane de biți de date sunt produşi zilnic, cheltuielile pentru cloud ale companiilor sunt estimate să atingă aproximativ 241 de miliarde de dolari până în 2020.
Mai mult, peste 70% dintre manageri de top din companii au în plan o revizuire semnficativă a structurilor lor IT. (conform datelor rezultate din cercetarea efectuată de Dell prin Economist Intelligence Unit, pe un eșantion de 536 de manageri de top la nivel global)

„Strategia noastră ţine cont de imperativele clienţilor și ne aliniem afacerea în funcție de perspectivele şi punctele dureroase ale clienţilor: Tranformare, Conectare, Informare şi Protecţie. Acestea sunt zonele ce necesită rezolvare pentru a putea fi obținută reușita”- au explicat oficialii Dell

Astăzi, 65% din membrii echipei Dell se concentrează pe dezvoltarea şi oferirea către clienţi a unor soluţii scalabile, ce reprezintă un standard în industrie, precum servere, stocare şi reţelistică.

Dell Business

Ca o a doua direcţie de investiţie, Dell se va concentra pe asigurarea unei experienţe cât mai largi şi tot mai simplificate a clientului în procesul livrării, vizând prin acest demers întregul segment de clienți, de la consumator, la cele mai mari organizaţii.

A treia zonă de investiţii va viza lărgirea prezenţei companiei şi întărirea capacităţii sale de a concura pe pieţele emergente din întreaga lume.

Dell investește în continuare în PC-uri și tablete

 În al patrulea rând, vom continua să investim în pieţele noastre în expansiune din zona PC, de tablete şi virtual computing.
În ciuda recentelor scăderi ale cererii din segmentul PC la nivel global, creşterea concurenţială continuă din acest sector este esenţială pentru compania noastră şi vom continua să investim în această piaţă importantă
, au adăugat oficialii Dell.

A cincea direcţie de dezvoltare va fi investiţia în echipe de vânzari şi în extinderea canalelor în parteneriat.

Dell în cifre

Dell Business 2

Articole populare Ultima luna

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. O decizie curajoasa care va fi de mare succes!

Adaugă comentariu