Închide

Ce vrei să cauți?

Cum se face o cafea bună

Cea mai sănătoasă cafea este cea preparată în ibric. În nici un caz nu folosiți apă de la robinet (cu clor), ci apă plată.
La o ceașcă puneți două lingurițe de cafea. Prima linguriță când apa dă semne că începe să fiarbă, a doua, un pic mai târziu.
Nu lăsați cafeaua să clocotească. Un strop de apă rece la final, ca să coboare zațul.
Romeo Dunăreanu, Somelier și Barista la Centrul de Pregătire în Gastronomie și METRO Cash&Carry

centru gastronomie METRO (2)

Deși pare simplu să faci o salată, o cafea sau un snițel, sunt destule restaurante, baruri sau fast food-uri care le greșesc. Nepricepere, lene, prostie.
Restaurantele bune (nu neapărat de lux, ci „cinstite”) sunt atât de rare încât, atunci când dăm peste vreunul, îl lăudăm pe Facebook.

Ce înseamnă să faci treaba nemțește?
Dacă tot cumpărați materie primă de la noi, măcar să faceți un lucru bun cu ea – au zis șefii METRO România când au înființat, în 2008, Centru de Pregătire în Gastronomie și au chemat  bucătari din cafenele, patiserii, cofetării,  pensiuni, ai firmelor de catering, hotelurilor și restaurantelor.
În șase ani, s-au perfecționat aici peste 6.000 de astfel de clienți ai METRO, în diverse bucătării (cel mai căutat este modulul de bucătărie italiană.)

E un pas spre civilizație atunci când bucătarul știe cum să pregătească, perfect și nu aproximativ, o bucată de vițel și ce să îi pună alături – zic.
Povestesc acestea, pentru că am trecut și eu o zi la acest centru METRO din Militari.
Și a fost interesant.

centru gastronomie METRO (1)

 

Articole populare Ultima luna

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. Exact in acelasi mod imi pregatesc si eu cafeaua in fiecare dimineata.
    PS: Foarte buna initiativa celor de la Metro, au investit in ceva util. Poate avem si noi parte de mancare buna, cu ocazia asta. Spun asta pentru ca am un noroc incredibil in a nimeri doar bucatari cam „slabi” atunci cand intru intr-un restaraunt.

Adaugă comentariu