Am gasit prin casa o bucata de cablu coaxial de un metru, am infipt-o in monitor si in 30 de secunde deja prindeam PRO TV HD si Sport.ro HD. Fara niciun fel de abonament la servicile de cablu sau satelit!

LG LCD monitor TV M2280  

E de inteles: nu poti reusi asta cu orice tip de monitor, ci cu unul de ultima generatie, in cazul nostru LG LED Monitor TV M2280.
Modelul are un TV tuner incorporat (DVB-T/C, MPEG4) capabil sa receptioneze, asemenea unui televizor de ultima generatie, posturile TV in standard digital.

LG LCD Monitor TV M2280  

Si o face perfect, pentru ca dupa experimentul cu “sarma”, am conectat, la una dintre cele doua intrarile HDMI, cablul de IPTV (Dolce Interactiv). Rezultatul: monitorul se comporta ca orice televizor full HD (1920×1080 pixeli), mai ales ca vine si cu telecomanda. De altfel, meniul este identic cu cel al LCD-urilor LG.

LG LED Monitor TV M2280 

Un all-in-one multimedia
LG LED Monitor TV M2280 poate fi folosit ca simplu (dar performant) monitor pentru computer, insa ar fi pacat sa te limitezi doar la acest lucru, pentru ca e in stare de mult mai mult. Am vazut ca indeplineste perfect rolul de televizor HD.
In plus, intre multimea de intrari/iesiri vei descoperi si un port USB la care poti conecta un stick de memorie sau un hard disk extern pentru redare filme DivX (asta in mod sigur te va interesa!), fotografii sau fisiere MP3.
Datorita contrastului de 5.000.000:1 si a timpului de raspuns de 5ms, LG M2280 este potrivit si pentru conectarea la consolele de jocuri.
Design
Cu o diagonala de 55 de centimetri (21,5 inci, 16:9),  foarte subtire, de un negru elegant, cu marginea de jos din sticla, monitorul are difuzoarele (2x5W) ascunse si este lipsit de butoane fizice. Controlul se face atingand usor rama in care sunt disimulati senzori tactili. Insa cel mai confortabil este sa il controlezi din telecomanda.
Fisa tehnica completa o gasiti aici.
Concluzie
La un pret acceptabil de 1.400 de lei, LG LED Monitor TV M2280 este o alegere ok.
Nu se va uza moral prea curand si poate functiona ca al doilea televizor full HD in  casa, dar si ca monitor pentru computer sau consola de jocuri, pentru ca schimbarea functiei se face foarte usor.
Si da, este aproape imposibil sa ii gasesti minusuri si spun asta dupa o saptamana de utilizare intensiva.

12 Comments

 1. Pentru o camera medie cum ti-se pare diagonala ? Ti-a cauzat probleme cat timp l-ai folosit ca TV ?

 2. Intr-o camera standard de 4x5mp nu ai probleme nici cu un tv cu diagonala de 42 inci (107cm) 🙂

 3. Eu ma gandeam de fapt ca este cam mica diagonala…

 4. Incearca cu o furculita de aluminiu in loc de cablu… pe vremuri asa se proceda 🙂

 5. Nelu: daca plasezi monitorul la 2-3 metri este perfect.
  Alter Ego: unde sa mai gasesti furculite de aluminiu? 🙂 🙂

 6. Salut Victor.Astazi am achizitionat si eu un LG 32lh2000 cu tuner DVB-T/C, MPEG4.IN ce conector trebuie imfipta “sarma”?

 7. infipta*,scuze:D

 8. Îmi permit să răspund eu. Bagi „sîrma“ (sînt moldovean, am experiență) în mufa RF de antenă. Adică cea în care în mod normal ai introduce cablul tv. Dar recomandabil ar fi totuși folosirea unei antene de cameră sau abonarea la un furnizor de „televiziune digitală“ (avem vreo cîțiva).

 9. Meltumesc pentru raspuns.Pana la urma a mers fara sa bag nici o alta mufa.Doar am setat tara pe “–” si am dat scan si am obtinut 104 posturi digitale din care 5 HD si 7 posturi de radio.

 10. dupa postul asta or sa puna astia coduri de ban pe toate frecventele hahahaha.

 11. Ce idee super. Chiar cred că ar putea fi o variantă super… Iar produsul are un design oricum foarte fain.

 12. Curios sint cine a platit pentru acest articol-reclama ?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close