Închide

Ce vrei să cauți?

Câștigătorii campaniei Fapte bune trase la Xerox

Xerox WorkCentre 4118V-am cerut sprijinul să găsim împreună 13 organizații/instituții remarcabile cărora Xerox România să le dăruiască 13 multifuncționale pentru a fi folosite în activitatea lor.
Am primit multe propuneri și a venit vremea să anunț câștigătorii.

În primul rând este încurajator câte ONG-uri cu adevărat folositoare activează în România. Poate că dacă ar primi mai mult sprijin de la profesioniștii în promovare/comunicare pentru a deveni mai cunoscute, ar aduna mai multe resurse și ar face și mai mult bine.

Criteriile la alegerea cîștigătorilor:
1. Au fost eliminate, ca neconvingătoare, cererile trântite în grabă, în două rânduri, fără argumentație
2. Au fost remarcate organizațiile care s-au mobilizat și au trimis mai multe mesaje cu argumente de la diverși membri/susținători
3. Au avut întâietate organizațiile care ajută copii și tineri (sport, teatru, educație etc)

Cei care se vor regasi în lista următoare sunt rugați să îmi trimită de urgență, la victor (punct) kapra (at) gmail.com:
1. Numele reprezentatului organizației care va recepționa multifuncționala Xerox și telefonul la care poate fi contactat.
2. Adresa completă (inclusiv codul poștal) unde să fie trimisă multifuncționala

Multifuncționalele vor fi expediate prin amabilitatea ECOTIC, după data de 16 iunie.
Organizațiile care nu au câștigat o multifuncțională de data asta mai au  o șansă: mai sunt 13 multifuncționale Xerox de oferit prin implicarea lui Radu, căruia îi predau ștafeta „Fapte bune trase la Xerox”. În zilele următoare, va publica și el anunțul.

Și acum câștigătorii:

1. Asociația Open Minds: Center for Mental Health Research din Cluj-Napoca. Această asociație este una dintre puținele din Cluj care produce un impact real în viața persoanelor cu tulburări mentale (vezi proiectul Muvit). Detalii pe site: http://www.om-research.ro.

2. Asociația Club Sportiv Baschet Atletic București – pentru că îi invață pe copii să facă sport iar rezultatele de până acum sunt remarcabile.

3. Investigații Media. ONG care se luptă să găsească cele mai ascunse detalii din birocrația teribilă cu care se acoperă orice șmecherie locală cu iz de corupție sadea: http://www.investigatiimedia.ro/

4. Asociația “Există viaţă după doliu!” http://www.existaviatadupadoliu.ro/despre-noi/
Asociația se ocupă cu sprijinul și consilierea psihologică a persoanelor care trec prin dificila perioadă a doliului. Din august 2010 până în prezent a ajutat peste 5.000 de persoane.

5. Asociația Pavel – http://asociatiapavel.ro
Sunt un grup de oameni a căror menire este saă-i ajute pe copiii bolnavi de cancer și pe părinții acestora.

6. Ne numim “Teatrul de Copii” și suntem din Oradea. “Teatrul de Copii” nu e, propriu-zis, un teatru, (nu avem statuie in fata sediului) ci este mai mult un loc în care copii, de diferite vârste, se întâlnesc săptămânal și învață (de la profesioniști în ale artelor frumoase) care-i “treaba” cu teatrul, cu dicția, cu memorarea, cu vorbitul in public, cu mișcarea scenica. Aici gasiti pagina noastra de Facebook https://www.facebook.com/cursurideteatru si aici profilul nostru de twitter https://twitter.com/TeatruldeCopii

7.  ASER – Asociația Studenților Economiști din România.

ASER este o organizație studențească din cadrul ASE București, care de 16 ani își propune să le faciliteze studenților accesul către medii de învățare și oportunități de creștere a competențelor profesionale. În acest sens, ASER organizează în fiecare an 9 proiecte studențești pe diverse domenii – marketing, domeniul bancar, dezvoltare personală, autocunoaștere, responsabilitate socială etc.
Site-ul asociației: http://www.aser.ro
Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/ASERomania

8. Asociația creștină „Pentru Tine” din Botoșani. Acest ONG se ocupă de un grup de copii proveniți din familii defavorizate, cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani. Copiii care locuiesc în ghetourile de la marginea orașului în niște condiții greu de descris, sunt aduși de la școală la centrul de zi al asociației și li se oferă o masă caldă. Apoi, cu ajutorul voluntarilor, își fac temele pentru a doua zi, cântă împreună, se joacă și în același timp învață lucruri noi. Este pentru ei un timp frumos, într-un mediu primitor, unde se simt iubiți și unde simt că există persoane cărora le pasă de ei, uitând astfel de problemele și de sărăcia de acasă.
Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/pages/Asociatia-Crestina-PENTRU-TINE/195898041442

9. Asociația Montană Carpați.
Acum vă salutăm din Munții Lotrului unde o echipă de voluntari participă la refacerea și remarcarea unor trasee montane. Asta facem de 6 ani și sper să facem mult timp înainte!

http://asociatie.carpati.org/activitati/activitatile-amc/pagina-1

10. Asociatia pentru infrumusetarea orasului Sibiu

AIOS are trei linii de activitate:

– educativă – prin care prezentăm sibienilor şi iubitorilor de Sibiu informaţii legate de oraş, de la istoria sa până la legislaţia sa;

– cercetare – coordonând studii legate despre Sibiu;

– implicare urbană – realizând proiecte care oferă Sibiului soluţii urbane de dezvoltare.

https://www.aios.ro

11. SCOALA GIMNAZIALA SPECIALA CONSTANTIN PAUNESCU IASI . Este o scoala in care invata peste 300 elevi cu deficienta mintala severa si moderata . Pentru acesti copii nu exista manuale, tot procesul de invatamant desfasurandu-se individualizat, pe baza fiselor de lucru.copiatoarele sunt absolut necesare in aceasta scoala pentru a se asigura multiplicarea materialelor pe baza carora invata copiii

12 . Va propun un liceu de elita Colegiul Grigore Moisil din Bucuresti, sector 6.
 Liceul are nevoie de o multifunctionala profesionista, e nevoie de mii de teste si fise de lucru, e cadrul unde cu siguranta va fi extrem de utila.

http://portal.moisil.ro/Pages/Default.aspx

13. http://www.crestemidei.ro este o platforma romaneasca de crowdfunding care vine in ajutorul romanilor cu idei / proiecte inovatoare si care genereaza impact pozitiv in comunitate, dar care nu detin suficiente fonduri pentru a le pune in aplicare.

Pana acum, http://www.crestemidei.ro a gazduit 28 de campanii din domeniile artistic, tehnologic, sportiv; 4 sunt in derulare in acest moment si 11 au fost finantate integral cu ajutorul comunitatii (primul robot subacvatic creat special pentru apele romane, piesa de teatru independent, album foto cu detinutii penitenciarului Aiud, roman ilustrat, etc).
https://www.facebook.com/Crestemidei

Articole populare Ultima luna

10 comentarii Adaugă comentariu

 1. Imi place super mult initiativa celor de la Xerox si felul in care ai transmis mesajul. Ma bucut ca acum sunt 13 ONGuri cu ceva mai multe resurse pentru a-si creste impactul in comunitate.
  Personal ma bucur pentru ASER, iti multumim pentru efort si rabdare si tot ce pot sa mai spun este sa ii urez succes lui Radu pentru continuarea campaniei!

 2. Multumesc mult pentru multifunctionala, e mare nevoie de ea!

 3. Teatrul de Copii multumeste Xerox Romania ffff mult! Promitem sa va invitam la premiera, in octombrie, si sa facem cat mai multe „copii” dupa spectacolul acesta.

 4. Multumesc, Victor, ca ai nominalizat printre castigatori si trupa de la Investigatii Media! Habar n-aveau, iar ieri cand le-am adus vestea s-au bucurat fain frumos si de surpriza si de Xeroxul atotstiutor.

 5. #5 Comentariu nou

  Felicitări tuturor câștigătorilor și mult succes în proiectele voastre.

  Mulțumiri echipei Xerox și lui Victor pentru implicarea în acest proiect.

 6. Buna!Ma numesc Harlea Maria Magdalena si invat la scoala Mihai Eminescu Buhusi si am ca optional ,,Prietenul meu calculatorul,, si avem nevoie de calculatoare.

 7. Multumim frumos pentru cadou!
  Felicia Farcas
  Asociatia Montana Carpati

 8. Multumim Xerox Romania pentru multifunctionala dar mai ales pentru increderea acordata. Ne bucuram ca suntem printre castigatori si, la randul nostru, felicitam toate ONG-urile intrate in competitie.

  Andreea Balbarau

 9. Felicitam castigatorii acestei editii a campaniei Fapte bune trase la Xerox! Tuturor va dorim mult succes in desfasurarea proiectelor voastre viitoare!
  Noi asteptam noi provocari de la XEROX!

 10. #10 Comentariu nou

  Felicitari companiei Xerox Romania ! O idee de nota 10 care vine in sprijinul celor care doresc sa-i ajute pe ceilalti neconditionat. A fost o mare bucurie pentru mine cand am vazut articolul, sunt si companii care fac astfel de gesturi fara a fi cerute. Tot respectul si aprecierea mea.
  Multumesc din suflet si oamenilor din cadrul companiei Xerox care au facut posibila aceasta idee frumoasa.
  Felicitari !!!

Adaugă comentariu