long trail to tibet

Nu cred că există dovadă mai mare de libertate asumată și de curaj totodată decât aceea de a trăi fără bani mai bine de doi ani în țări complet necunoscute, unele de-a dreptul misterioase.

Germanul Stephan Meurisch a pornit în martie 2012 într-o călătorie per pedes din Munchen până în Tibet (Lhasa), proiect pe care l-a denumit „Long trail to Tibet”.
Regulile pe care și le-a impus pentru acest drum de 12.000 de kilometri: să-l parcurgă numai pe jos, fără a folosi niciun mijloc de transport, și fără să aibă vreun ban în buzunar.
Tot ce a luat cu el: un rucsac, un cort ușor de o persoană, un iPhone pentru poze și postat pe blog/Facebook și un tracker GPS care să comunice sateliților poziția în timp real.

Nu știe în nicio zi unde va dormi noaptea, ce va mânca: depinde de bunăvoința oamenilor întâlniți pe drum care să-l găzduiască și să-l hrănească. Se oferă ca pentru acest ajutor să muncească.

Sponsorii nu lipsesc, numai că toți banii strânși de Stephan merg către o fundație de ajutorare a copiilor tibetani. Nu oprește pentru el niciun cent.

Stephan Meurisch a trecut prin Austria, Ungaria, România (unde a fost o vreme vedetă mass-media), Bulgaria, Turcia.

Astăzi, traversa munții Georgiei:

long trail to tibet

Proiectul „Long Trail to Tibet” este descris pe acest blog (e în germană, dar textele devin inteligibile cu Google Translate).
Cele mai multe postări însă sunt pe pagina Facebook dedicată călătoriei.
Este, cred, cea mai frumoasă „carte” de explorator scrisă în timp real și găzduită de această rețea socială.

1 Comment

  1. Mai exista cazurile similare.
    Un amic a plecat din Dublin cu bicicleta pana in Beijing pentru a strange bani pentru un spital de copii :http://dublin2beijing.com

    Mai exista in neamt care a plecat din sua in Antarctica pe jos si fara bani. E uimitor

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close