Închide

Ce vrei să cauți?

Platformă online pentru copiii cu autism

autism fundatia vodafone
autism fundatia vodafone

De mare ajutor pentru părinții care se tem că ai lor copii au putea să sufere de autism:
De acum, părinții din România au la dispoziție o platformă de screening pentru a identifica un potențial risc de tulburare din spectrul autist la copiii lor. Fundația Vodafone Romania și Asociaţia Autism Baia Mare au lansat astăzi proiectul ‘’SEARCH TSA’ – Screening, Evaluare, Intervenție Personalizată și Informare pentru Tulburări din Spectrul Autist.

Proiectul pune la dispoziție și o linie gratuită, la nivel național, pentru familiile care se confruntă cu această problemă dar și pentru alte categorii de actori sociali care vin în contact cu copiii – HELPLINE AUTISM – 0800 500 288.

autism fundatia vodafone

„SEARCH TSA’ se desfășoară sub umbrela Mobile for Good iar susținerea financiară din partea Fundației Vodafone România este de peste 45.000 euro. Proiectul este derulat în parteneriat cu Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist- FEDRA și Societatea Națională de Medicina Familiei.

Detalii: Pentru copiii cu autism

Articole populare Ultima luna

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. Frumoasă inițiativa celor de la Fundația Vodafone. La Baia Mare se face treabă bună în domeniul autismului. Depistarea din timp și intervenția timpurie măresc simțitor șansele recuperării. Aș fi vrut ca acum 8 ani să existe așa ceva, atunci când noi habar nu aveam în ce parte să o luam, după un năucitor diagnostic: autism înalt funcțional.

  2. O initiativa deosebita si laudabila din partea fundatiei Vodafone. Un test simplu ce ajuta la depistarea prematura a autismului, un lucru care, din pacate, medicii de familie si pediatrii din ziua de azi, nu considera ca le intra in atributiuni.
    Dorim sa ajunga la cat mai multi parinti !

Adaugă comentariu