CEC Bank

CEC Bank, cea mai veche bancă din România, și-a lansat recent aplicația de mobile banking, pe care am testat-o în ultima perioadă.

Avantajele: este simplu de folosit, intuitivă, designul este curat fără excentricități grafice inutile și permite administrarea generoasă ca posibilități a conturilor și tranzacțiilor.

Valabilă pentru IOS și Android

Pentru a o folosi, primul pas este să mergi la oricare unitate CEC Bank, unde deschizi un cont curent simplu și completezi un formular de acces la serviciul CEC Bank Mobile Banking.

Pasul doi: descarci aplicația din Google Play și iTunes. Primești via SMS două coduri de activare și alegi un user name și un PIN din șase cifre.

De fiecare dată când  vrei să folosești CEC Mobile Banking, tastezi PIN-ul și ai acces la conturile tale și la operațiunile bancare. Simplu, fără token-uri, fără alte coduri de confirmare trimise prin SMS.

Cu același PIN autorizezi operațiunile pe care le faci.

EC BANK MOBILE BANKING (3) EC BANK MOBILE BANKING (3)

Ce operațiuni poți face de pe smartphone prin aplicația CEC Bank Mobile Banking

 • Vezi în timp real, oriunde ai conexiune la Internet mobil, câți bani ai în conturi
 • Constitui și lichidezi depozite
 • Poți face plăți în lei și în valută
 • Programezi foarte ușor plăți periodice; scapi de grija „să nu uit”
 • Schimburi valutare
 • Plăți către Trezorerie
 • Plata facturilor de utilități, inclusiv prin scanarea codului de bare

EC BANK MOBILE BANKING (3) CEC Bank Mobile Banking

La ce am folosit aplicația CEC Bank Mobile Banking. Cum am economisit timp și energie

Două situații în care aplicația mi-a folosit, cu economie de timp și complicații:

 • Nu am mai coborât în subsolul blocului, într-o anumită zi și la o anumită oră, să plătesc întreținerea.
  Am văzut suma la avizier, am intrat în aplicație și am virat banii în contul asociației. (Bine, pentru asta trebuie să ai un administrator deschis la minte care să permită plata prin bancă. 🙂 )
 • A doua situație: plata curentului electric. Am selectat din aplicație Enel Muntenia și am scanat pe ecranul laptopului codul de bare sosit prin factura electronică via e-mail. A durat cam un minut să plătesc factura, nu a mai fost nevoie să-mi amintesc user/pass pentru contul meu de pe site-ul furnizorului.

Evident, aplicația funcționează 24/7, așa că poți face tranzacții oricând, chiar și noaptea.

Desigur, posibilitățile de a exploata funcțiile aplicației CEC Bank Mobile Banking în interesul confortului și timpului propriu sunt mai multe, vezi mai sus.

Securitatea aplicației
Am stat de vorbă cu un reprezentant al băncii și mi-a explicat că aplicația are incluse cele mai noi setari de securitate în sistem. Nu intru în amănunte tehnice, dar dacă sunt întrebări, lăsați-le la comentarii.

Aplicația ca furnizor de informație financiară
Aplicația oferă informație actualizată despre indicii de referință ai dobânzilor Robor, Euribor, despre cursul valutar BNR și cursul băncii (comparativ), despre fonduri europene și servicii bancare destinate persoanelor fizice și juridice.
De asemenea, poți localiza cele mai apropiate unități și bancomate CEC Bank.

CEC Bank Mobile Banking (6) CEC Bank app (2) CEC Bank app (1)

Concluzia: CEC Bank Mobile Banking  a funcționat impecabil în testul meu. Este simplificată (în sensul bun, al usability) la maximum și oferă cam tot ce v-ați dori.
Dacă activați acest serviciu până pe 30 iunie, aveți gratuitate primele șase luni.
Detalii, aici (click).

Împreună cu CEC Bank, un concurs pentru voi:

Spuneți-mi într-un comentariu care e facilitatea (funcția) voastră preferată pe care o are aplicația de mobile banking de la CEC Bank.  Aveți șansa să câștigați o invitație dublă la film – la orice film doriți voi din rețeaua Cinema City.

Vor fi 4 premii oferite prin tragere la sorți. Concursul este deschis până pe 2 iunie, ora 23:59. Câștigătorii vor fi anunțați pe 3 iunie printr-un update la acest articol.

16 Comments

 1. Cea mai buna functionalitate este ca pot sa vad salariul nevesti-mii:))

 2. Inteleg “publicitatea” dar sincer nu vad nimic nou fata de restul aplicatiilor de pe piata. Iar fara confirmarea platilor prin SMS sau orice alt serviciu, mai este si insecure. Eu inca astept prima aplicatie mobila a unei banci din romania care sa fie gandita ca un “expense manager” si nu doar ca o aplicatie de efectuat plati si atat.

 3. Puteti sa ne explicati ce inseamna „expense manager”?

 4. Un sistem de evidentă al cheltuielilor cu opțiuni avansate si statistici.

 5. Am intrebat pentru cititori.
  Ce as mai spune: sunteti de acord, cred, ca deocamdata ne aflam in etapa educarii si informarii publicului, inca nepregatit/reticent in privinta mobile banking.
  Are de si „publicitatea„ rolul ei, deci 😉

 6. Perfect de acord cu etapa educarii si informarii dar nu inteleg ce legatura are cu inovatia si nu vad cine si ce are de castigat din a nu incerca lucruri noi. Iar in momentul in care o banca cere bani pe un serviciu pe care alte banci de pe piata il ofera gratuit nu cred ca “educatia” mai intra in discutie.

 7. Imi place faptul ca au trecut la autentificarea prin PIN. Este o functie care economiseste timp, din punctul meu de vedere.

 8. Pornim de la basic, nu de la complex.

 9. Pana la gestionarea cheltuielilor prin mobil…mai sunt si alti pasi hardware/constructivi ai fabricantilor de mobile de trecut prin ei…Sa visam atat de sus dupa parerea mea este lipsa de realism. Deocamdata aplicatia CEC isi face treaba ok in functie si de avansul tehnologic inregistrat pe piata romaneasca care este principalul adresat pe toate segmentele de populatie reprezentativa. E o aplicatie intuitiva si pe care cred ca si tatal meu reusea sa o utilizeze daca mai traia. Asa trebuie sa fie aplicatiile de gen usurele si dedicate;)

 10. Imi place faptul ca pot plati facturile alegand foarte usor furnizorul, indiferent de ora sau zi, precum si autentificarea prin PIN.

 11. Aș zice că programarea plăților mă scapă de multe griji și drumuri la ghișee.

 12. Cea mai interesa funcție este faptul ca pot plăti facturile la orice ora indiferent de zi, fără sa mai pierd timp pe la cozi.

 13. In primul rand ca pot sa-mi vizualizez conturile, sa solicit extras la orice ora si faptul ca pot evita cozile platind facturile de acasa.

 14. Imi place ca o pot access rapid prin codul pin si pot plati facturile seara din pat, relaxata.

 15. Aplicatia ma scuteste se drumuri si cozi pentru plata facturilor, pot vizualiza in timp real contul de salariu si cel de economii, precum si autentificarea prin pin.

 16. Castigatorii concursului sunt:
  Andrei M.; Andy; Ioana; Cipy-Kao.
  Veti fi contactati pentru detalii.
  Multumesc pentru participare.

  Update: pentru ca Andrei si Ioana au castigat un concurs similar si pe alt blog, refacem lista. Noii veniti sunt Daniel si Mihai.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close