Plătesc toate facturile online, cum îmi sosesc înștiințările, astfel că nu am surpriza să rămân fără telefon sau să mi se taie curentul electric (cu ani în urmă, se mai întâmpla să nu verific cutia de scrisori și să umblu apoi pentru reconectare).

Săptămâna trecută, Enel (2,8 milioane de clienți în România) și-a relansat oficial site-ul, gândit la nivel internațional, pentru toate filialele sale.
România este prima țară în care acest lucru se întâmplă, iar feedback-ul de aici va fi folosit apoi pentru site-urile din celelalte regiuni unde compania este prezentă.

Pe home page, dai mai întâi peste un chestionar (localizare, consum, tip de locuință etc). Dacă îl completezi (durează două minute), computerul îți stabilește cel mai potrivit tip de abonament și poți cere imediat o ofertă, dat fiind că acum piața este concurențială.

enel site homepage

Găsim pe site și magazinul online al Enel, în parteneriat cu eMAG.
Sunt menționate ceva reduceri, va fi interesant să verific dacă nu cumva e mai convenabil să cumperi de pe site-ul Enel decât direct din eMAG.

enel amagazin online emag

Secțiunea MyEnel este complet regândită
După ce m-am logat, apar opțiunile Index, Facturi și plăți, Contul meu, Promoții, Oferte, Informații utile, Sold Rapid, Puncte Enel, Contact din secțiunea MyEnel:

enel myenel

De aici, am acces la toată situația plăților, a consumului și la administrarea contului.

Click-ul pe icon-ul Index îmi permite să trimit la finalul lunii consumul pe care l-am citit pe contor și, de asemenea, să urmăresc istoricul consumului:

enel site 6 istoric index enel site index

Pe pagina Facturi, serverul Enel îmi livrează un istoric al plăților, îmi indică eventualele restanțe și, evident, pot plăti factura din câteva click-uri.

enel site istoric plati - Copie

Administrarea datelor de abonat se poate face lejer, atât de pe desktop cât și prin aplicația de smartphone:

enel site administrare cont - Copie

Surpriza vine la pagina Promoții: un serviciu de rezolvări rapide a problemelor apărute în casă. Pentru un abonament de 5,8 lei pe lună, Enel promite să îmi trimită la orice oră un instalator în caz de avarie:

enel site asistenta instalator enel asistenta instalator 2 - Copie

Un click pe Oferte și intru în zona de tipuri de abonamente din care pot să aleg:

enel oferta abonament

De asemenea, poți discuta cu Enel direct de pe site, iar dacă vrei să mergi la unul dintre birourile/kioskurile sale, ai la îndemână o hartă cu amplasarea lor:

enel contact puncte enel site

Am venit cu doar câteva exemple de opțiuni ale noului site Enel.
Este complex, dar totodată simplu de folosit.
Noul site Enel este dezvoltat de compania web americană Huge, care are în portofoliul de clienți branduri ca IKEA, Gucci, Reuters, Nike, Google.

4 Comments

 1. Salut,

  Site-ul arata foarte bine, e asa de simplu si eficient incat prima data am verificat link-ul sa ma asigur ca nu sunt pe versiunea de mobil :D, desi eram pe desktop.

  Cred ca mai au ceva de lucru prin spate, pentru ca newsletterele, respectiv facturile ( pe email ) vin cu niste link-uri dubioase, cred ca spre dev-urile lor ( https://saturn.enel.ro ), unde au certificate self-signed. Chrome scotea flacari pe nas cand incercam sa platesc factura. Le-am dat un mail pe tema asta dar s-a intors (era noreply…), daca esti in legatura cu ei poti sa le transmiti.

  Funny sau nu, acum vreo 10 ani aveam si eu un dev pe nume Saturn :d.

  Ionut

 2. Da, site-ul arata bine…si atat. Totul se incarca mai greu si cred ca au mai uitat niste optiuni la programare (comparativ cu vechiul site). De exemplu: daca am mai multe facturi in sold, nu se mai pot plati individual ci doar la ,,pachet”. Sper sa revina cu ceva imbunatatiri in viitorul apropiat.

 3. da….dar au uItiat sa treaca corespondenta intre cadranele contorului si cadranele site, cine stie corespondenta intre 181/1/2/183 si EAN/EAG/EAV la contoarele inteligente…ca doar nu toti suntem specialisti ENEL…chiar si ei se incurca…am solicitat ajutor luna trecuta si luna acesta pentru transmiterea indexurilor si …surpriza…am avut pareri diferite si solicitant prin sesizari la ENEL mi-a fost transmisa alta corespondenta.
  am revenit …astept rapsunsul lor
  o zi faina!!

 4. Pe noul site am 3 butoane la : .
  Era util si un buton sau in , pe langa sa fie o rubrica cu data la care a fost achitata.
  Asta poate duce la facturi de majorari sau penalitati sau la deconectare,cu costurile aferente.
  Acum depinde de unde vrea Enel sa faca profit,din ce ne da sau din penalitati si deconectari!
  Poate citeste cineva si remediaza!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close