Am testat sistemul de filtrare a apei Edel Wasser de la Zepter, proiectat pentru familii.
Povestea:

Dacă aduni douăzeci de persoane și întrebi care este cea mai bună marcă de apă îmbuteliată de pe piață, e clar ce obții: o dispută aprinsă dusă spre ceartă de-a binelea. Fiecare brand are fanii săi, dar adevărul e că apa din comerț nu e întotdeauna cea mai bună soluție.
O simplă căutare pe Google cu termenii „apă infestată supermarket” returnează o sumedenie de link-uri către articole despre descoperirea pe rafturile magazinelor a unor recipiente cu apă dubioasă, în care uneori plutește chiar periculoasa e-coli.
Să ne înțelegem: există mărci de apă consacrate, verificate, sigure, dar apar la ofertă și producători necinstiți.

Putem adăuga la dezavantajele apei îmbuteliate teribila poluare cu PET-uri a României (rar găsești colț de natură fără sticle de plastic aruncate în peisaj), otrava numită bisfenol eliberată lent de ambalaj, durata mare de depozitare (unii producători nu specifică data îmbutelierii) și, nu în ultimul rând, cheltuielile familiale însemnate cu apa „la bidon”.
Dacă luăm exemplu unei familii-tip, de patru persoane, cu un consum zilnic de 6 litri de apă îmbuteliată, la un preț de 1,5 lei litrul, ajungem la un buget lunar de 270 de lei. O sumă interesantă, nu?

Desigur că sunt destui care preferă să bea apă de la robinet – nu-i nimic de condamnat în asta, însă România este una dintre ultimele țări din UE care folosește încă procedeul clorinării pentru dezinfectarea apei din rețeaua publică. Iar clorul s-a dovedit a fi toxic în timp pentru organismul uman. Ca să nu mai vorbim de posibile niveluri ridicate de nitrați, nitriți sau pesticide pe care clorul nu are cum să le îndepărteze.

Cum filtrează apa sistemul Edel Wasser de la Zepter

Pentru cei racordați la rețeaua publică de apă, Zepter propune o soluție bună pentru a avea permanent la îndemână, fără efort, apă sigură și pură.

edelwasser sistem de filtrare de la zepter
Sistemul de filtrare Edel Wasser seamănă cu o unitate hard a unui computer, are dimensiuni mici (20x39x37 cm), este ușor (4,5 kg) și compact, astfel că își găsește fără probleme locul pe blatul de lângă chiuvetă, chiar dacă bucătăria este mică, gen chicinetă. Nu ocupă mult spațiu și se instalează ușor.

Important: nu funcționează cu energie electrică, deci nu e nevoie de priză. Presiunea apei din conductă este suficientă pentru filtrare.

Cinci niveluri de filtrare plus argint

Cum „fabrică” Edel Wasser apă pură? Printr-o tehnologie meticuloasă.
Primele două niveluri de filtrare elimină clorul, mirosurile și compușii organici volatili.
Urmează filtrarea prin osmoză inversă – trecerea apei printr-o membrană specială, care captează cele mai periculoase substanțe din apă, precum plumbul, radiul, arsenul pentavalent.
Cel din urmă filtru este antibacterian, bazat pe argint.

Capacitatea de filtrare

Rezervorul sistemului Edel Wasser are capacitatea de 3,9 litri. Pe măsură ce consumăm apa filtrată, rezervorul se umple treptat, astfel încât această cantitate este suficientă pentru consumul unei familii de 4-6 persoane.

Avantajele EdelWasser și cum poți economisi banii familiei

Chimiștii au identificat în rețele publice de apă din diverse localități peste 800 de substanțe care ne fac rău. Evident, nu înseamnă că în apa din orașul tău sunt toți acești sute de poluanți, sau că pleacă astfel din sistemul de distribuție publică. Dar ești de acord că multe dintre conductele de transport sunt vechi ți cu depuneri consistente, plus că lacurile de unde vine apa se întâmplă să nu fie tocmai sterile.

Un calcul simplu bazat pe bugetul unei familii normale ne arată că banii investiți în sistemul Edel Wasser (preț promoțional 680 de euro/preț de catalog 780 de euro) sunt recuperați, prin renunțarea la apa îmbuteliată, cam în doi ani.

Poluăm mai puțin cu PET-uri, ne protejăm coloana vertebrală pentru că nu mai cărăm nenumărate box-uri, vom primi mulțumiri de la rinichii care se vor relaxa și avem permanent în casă apă pură și sigură.
Plus că, în timp, economisim bani.

Fie că o bei, că o folosești la spălarea fructelor sau la gătit, apa curată, fără substanțe toxice, este importantă: alcătuiește 70-80% din corpul nostru.

Detalii pe zepter.ro.

4 Comments

  1. Ana Maria Cristofan

    Buna ziua am achizitoonat acest aparat dar se pare ca nu are oprire se umple pana da pe afara ma inunda nu are un sistem de ai transmite aparatului cand e plin sa se opreasca ? Mentionez ca sunt in Anglia si aparatul a fost montat de sotul meu .

  2. eu am de 3 ani aparatul si merge bine.daca nu se opreste alimentarea are o supapa defecta

  3. Ma nedumireste o pb. De ce aparatul purifica 4 l apa și se irosesc 8 l apa, care se duc în canalizare? A măsurat cineva cantitatea aceasta de de apa?

  4. Datorita membranes de osmoza inversa. Filtreaza apa prin sita cu ochiuri foarte mici is ceea ce nu trace prin sita merge la canalizare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close