Închide

Ce vrei să cauți?

Sony la lansarea Xperia S: Piata de tablete in Romania, in 2012, este de 120-140 mii de bucati

Sony Tablet XperiaSony „reusise” anul trecut sa scoata pe piata una dintre cele mai urate tablete din lume (parere absolut personala :), cu un aspect de-a dreptul sovietic.

Insa noua tableta a producatorului nipon, Xperia S, lansata astazi in Romania (la cateva zile dupa Marea Britanie si inainte de Japonia) indreapta lucrurile.
Cu o carcasa subtire de aluminiu, cu un ecran foarte bun, tableta Xperia S arata in sfarsit demna de a purta semnatura Sony, care reuseste performante de design de genul notebook-urilor Vaio sau televizoarelor Bravia.

Destinata middle class, avand preturi  de aproximativ 1900 lei (16 GB cu Wi-Fi) si 2400 lei (cu Wi-Fi si 3G), Xperia este pozitionata ca o tableta pentru toata familia. Vine cu modul multiuser, in sensul ca pot fi setate mai multe profiluri de utilizator protejate prin parola.
Animata de un procesor quad-core NVIDIA Tegra 3 si de Android 4.0.3 (Ice Cream Sandwich), Xperia Tablet S are un ecran de 9,4 inci (23,8 cm) IPS, cu rezolutia de 1280 x 800.

Rezistenta la stropii de apa, cu o greutate de 560 de grame,  propune cateva aplicatii si tehnologii de interes, printre care:

  • telecomanda cu infrarosu pentru controlul televizorului, DVD playerului, receptorului digital TV
  • Socialife: Hub care aduna intr-un singur loc conturile de retele sociale si fluxurile de stiri
  • WALLMAN – integreaza automat melodiile care au primit Like de la prieteni si sugereaza albume asemanatoare

In privinta pietei de tablete din Romania, oficialii o apreciază la 120-140.000 de unitati vandute in 2012.
„Desi piata este suprasaturata, toate brandurile cresc in acest an” – spun ei.

Tableta Xperia S cu Wi-Fi apare din seara asta in magazinele de electronice. Cea cu modul 3G va sosi spre sfarsitul lunii viitoare, cand e posibil sa se gaseasca si in oferta operatorilor mobili.
Specificatii tehnice complete.

Un clip de prezentare de 42 de secunde:

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu