Închide

Ce vrei să cauți?

Concurs. Cum reușești să supraviețuiești la birou?

La sfârșitul acestui post, îți voi pune o întrebare.

Nu știu dacă am făcut bine sau rău, dar de trei ani am ales să lucrez de acasă.
Dacă mi-aș și închiriat un birou în altă parte, aș fi pierdut o groază de timp pe drum.
În rest, am smartphone pentru comunicare via e-mail on the go, iar pentru întâlniri se dovedesc perfecte cafenelele și restaurantele.

Evident, laptopul este piesa de bază de pe biroul meu, iar în jurul lui construiesc/înlocuiesc/completez permanent un întreg ecosistem.
De pildă, din acest ecosistem propriu face parte multifuncționala care a devenit esențială de când departamentele juridice ale companiilor acceptă și semnături scanate.
Multifunctional Canon Metro
Dacă am de semnat vreun contract, îl descarc de pe mail, îl printez, semnez, scanez și îl trimit înapoi prin tot prin e-mail, fără să ies din papuci.

Documentele de colaborare cu companiile le ordonez, pe categorii, în bibliorafturi de culori diferite

Cum tastez pe computer de vreo 16 ani, scrisul meu s-a deformat, a devenit anevoios  în timp și nu pot să notez confortabil diverse chestii pe post-it-uri decât cu un anumit tip de pix, cu sunt acestea.
expressor philips Metro

Expressorul sta ceva mai departe de birou, dar îmi dă putere de fiecare dată când pufăie.

Mii de astfel de produse pentru confortul și productivitatea la birou pot fi comandate online (și îți vor sosi la adresa indicată) de la METRO.
METRO nu a fost doar prima rețea de magazine Cash & Carry care a avut curaj să vină în România când vremurile economice erau destul de tulburi, care este și prima care deschide și magazin online adresat exclusiv persoanelor juridice/mediului de business.
METRO Magazin Online a pornit ca un proiect-pilot – prima platformă de comerţ online de pe piaţa de retail modern din România (METRO Office Direct) -, iar apoi a fost extins la finalul anului trecut cu noi utilităţi.
Platforma online dezvoltată în România va fi folosită drept model pentru alte ţări din regiune precum Polonia, Olanda sau Rusia.

Cum comanzi
Dacă ai card de client, comanda este foarte simplă: din 3 pași online și câteva clickuri, în 5 minute poți comanda cam tot ce îți trebuie la birou: office supplies (papetărie şi birotică, cafea, dulciuri, produse de unică folosinţă, scaune şi obiecte de mobilier), dar și echipamente IT şi electrocasnice mici pentru birou (expresoare, cuptoare cu microunde, aspiratoare, aer condiţionat).
Sistemul de căutare pe site funcționează nemțește.
metro

Produsele din METRO Magazin Online sunt prezentate cu informaţii complete iar preţurile, la fel de convenabile ca în magazinele fizice. Unele promoții sunt special gândite doar pentru cumpărăturile online.
Livrarea se face oriunde în România, iar plata este flexibilă: online prin card de credit/debit sau ramburs la livrare.

Și întrebarea…
Îți spuneam la început că vreau să îți pun o întrebare. Iat-o!
Care crezi că sunt ustensilele/echipamentele/lucrurile indispensabile pe care le folosesți zi de zi la birou?
Adică, cele de care nu te poți lipsi, care alcătuiesc kit-ul de „Office worker’s survival” în lipsa căruia n-ai avea spor la lucru, inspirație și organizare.
Nu menționa laptopuri, tablete și telefoane – astea sunt subînțelese, ci gadgeturi și alte chestii (markere, agende, clipboard-uri)  pe care le aveți pe birou și pe care le păziți de colegi ca pe ochii din cap.
Lasă răspunsul sub formă de comentariu la acest post, în care să enumeri câteva din astfel de obiecte/echipamente/gadgeturi și explică de ce sunt indispensabile.
Cel mai simpatic, argumentat, convingator comentariu va fi premiat. Cu ce? Raspunsul în postul viitor Zâmbet

19 comentarii Adaugă comentariu

  1. Si eu lucrez de acasa de mai bine de un an. Am la indemana mereu o agenda si un pix, unde imi notez diferite idei, iar in afara de buna dispozitie condimentata neaparat cu zambetul pe buze nu mai am nevoie de nicio ustensila (exceptand cele tehnologice,se intelege). Am nevoie,deci, sa-mi dozez ziua cu cat mai multa voie buna. Asta-i echipamentul cel mai bun, luati aminte!

  2. Sa vedem 🙂
    – am un mousepad cu Mickey Mouse de care nu se atinge nimeni!
    – am un mouse masinuta care nu merge prea bine … daca e la altcineva 🙂
    – doua agende sunt nelipsite (cam putine pentru o femeie dar asta e) – una personala si alta de munca
    – jucariiii 🙂 adica cateva scoici, un omulet lego, o capsuna antistres etc
    – incarcatorul de telefon prin laptop e ceva ce e cam des imprumutat de colegi si atata… niciodata inapoiat!
    – stickerul de pe laptop se pune :)?
    – am aparut in ziarul Adevarul cu colectia mea de link-uri deci daca vrea cineva din birou … se gasesc la mine 🙂
    – ador sa scriu de mana, sa subliniez si sa colorez pe foi deci imprimanta e vitala! daca are si scanner e genial!

    Aaaa si sa existe si birou, da? Si scaun potrivit pentru o miniona, va rog!

  3. ERATA
    – am aparut in ziarul Adevarul cu colectia mea de pixuri deci daca vrea cineva din birou … se gasesc la mine 🙂

  4. Pai in afara de laptop, monitor extern mouse si hard extern mai am pe masa asa.

    Un suport negru de pixuri unde tin un pix si un stilou marca ceruti 1881, tot in suport are integrat zona pentru biletele. Si o sabie din Japonia, in miniatura, pentru taiat hartia, adica desfacut plicurile de la fisc in care imi ma ameninta ca imi pun poprire pe cont daca nu le platesc darile. 🙂

    Si suportul pentru Samsung Note II care il transforma intr-un mic computer. Are iesire de video si 3 usb-uri din acel suport.

  5. Am tot timpul la indemana o tabla de pluta pe care tot prind in pioneze tot felul de hartii si hartiute cu diverse insemnari.

  6. Cum nu muncesc de acasa – laptopul sta in geanta.
    La birou am: tastatura veche veche pentru ca imi place cum scriu la ea si are ENTER mare. calculator desktop (2 bucati care stau sub birou),mouse si monitor si casti pentru Skype.
    In restul, lucruri obisnuite: topuri si topuri si topuri de DVD-uri pentru backup, suport pentru pixuri, suporturi pentru dosare.
    Ceea ce nu lipseste si nu are voie nimeni sa se atinga sunt: setul meu de surubelnite ( lucrez in IT ), cana mea transparenta de cafea ( imi place enorm sa vad culoarea cafelei prin cana) cutterul meu verde ruleta si mai ales, scaunul meu ergonomic. 🙂
    Ah, si normal, biroul are non stop pe el, hardiskuri, memorii sau ale piese adunate intr-un colt 🙂

  7. #7 Comentariu nou

    Castile cu palnie mare (care sa opreasca orice zgomot din afara) combinat cu iTunes. Rezulta munca neintrerupta si de calitate.

    La fel si bloc-notes-ul – nu de locuit (sic) – cu grid de pixeli, pentru schitat site-uri. Nu are voie nimeni altcineva sa scrie pe el! (Fac urat si daca il atinge altcineva)

    Si sticla de 0.5 cu apa, mereu la indemana, pentru ca paharele de plastic se termina prea repede. De cafea nu mai amintesc, e deja clasica.

    Nu chiar „pe birou” (fizic), dar tot gadget, este si hard-disc-ul de acasa, conectat permanent la retea, si care tine toate resursele mele electronice la indemana (via FTP).

    Extra: cateva jucarii de la oua kinder pentru relaxarea ochilor.

  8. #8 Comentariu nou

    Supravietuiesc la birou datorita unui luru indispensabil, fara de care nu as avea spor la lucru, inspiratie si organizare. Il pazesc ca pe ochii din cap. Acesta este: timpul meu liber. La birou doar muncesc. Un calculator si o sticla cu apa.

  9. Biroul meu este in sufrageria apartamentului de aproape un an. Acolo stau cel putin 8 ore pe zi, prefacandu-ma ca muncesc, cand de fapt eu scriu pe blog si citesc alte bloguri. Dar sa nu ma dai de gol! :))
    In afara de calculator, mai am pe birou scrumiera, pachetul de Pall Mall, cescuta de cafea, buletinul (ma cauta tot mai des curierul si postarita), un pix si o agenda. Imi inveselesc viata uitandu-ma la vasul de sticla in care m-am obisnuit sa bag biletele pe care scriu ce mi s-a intamplat bun in fiecare zi (idee preluata de la Tomata). 😉

  10. Victor, cu cea mai mare sinceritate afirm ca obiectul indispensabil din biroul meu este cosul cu fructe. Pun in el ce imi cade la mana. Nu sunt pretentios. De fiecare data cand veau sa iau o pauza ma ridic de pe scaun (pauza cu ochii in monitor este exclusa), ma duc sa-l spal si il mananc pe balcon. Acest cos imi reaminteste ce este randamentul si cat de importanta este propria sanatate de fiecare data cand sunt inghesuit de dead-line-uri.

  11. Foarte buna intrebarea.
    Fiecare face ce stie la birou. Eu lucrez ca web designer si probabil asta defineste in mare parte felul in care imi asez biroul si ce am pe birou.

    O scurta lista:
    – Un mic „afis” in format A5 pe care scrie „Simplicity is the ultimate sophistication” – Leonardo da Vinci – De ce? Pentru ca e in natura mea sa ma complic inutil, sa adaug chestii care da, ifrumuseteaza dar doar de design. Uit de multe ori ca a crea ceva complex nu inseamna neaparat a crea ceva impopotonat.

    – Notite post it – De ce? E clasic, am aplicatie pe telefon care imi arata ce sarcini am de indeplinit, dar vechile notite galbene lipite de lampa, de router, de marginea monitorului ma ajuta sa nu ma pierd prin ce am de facut

    – Un caiet cu spira – Mazgalesc de la schite de logo-uri si site-uri pana la forme fara sens, facute de nervi, plictiseala sau lipsa de inspiratie. De ce cu spira? „Ideile” proaste le rup din caiet si fie le arunc direct, fie le insir una langa alta sa vad ce cred eu ca am de invatat din ele.

    – Un tablou pictat de prietena mea, cu cea mai sincera declaratie pe care am primit-o vreodata – L-am lasat la urma, dar probabil e unul din cele mai importante lucruri. De ce? Imi aminteste ca un monitor, indiferent ce afiseaza, nu poate sa iti redea caldura sufleteasca.

  12. #12 Comentariu nou

    Păi asta ar fi kitul meu de supravieţuire de la birou
    * imprimantă multifuncţională laser, fax, duplex, reţea Samsung SCX 4833 FR, am un model mai vechi şi sunt încântat de ce ştie să facă. E super câte poţi face direct de pe pc+ul tău numai dintr-un click.
    * hardul extern: MARE My Book Essential 2 TB. Am multe imagini de instalare ale calculatoarelor din departament si aşa ceva e un “must”, mai ales ca o imagine completa are pe puţin 6 Gb. Aş adăuga şi un stick de 32 Gb de la TDK pentru diverse softuri de gen live CD sau mini PE, SARDU, etc…;
    * un scaun comod, la birou am un scaun directorial cu stofă la care privesc mulţi cu jind.Îmi este greu să stau pe un scaun 10-12 ore şi să nu am probleme de spate. Ştim cu toţii că trebuie făcute şi pauze, dar cine le respectă?
    *
    etajere late , indiferent de câte ai ajungi la concluzia că parcă ai mai avea nevoie de una. Am multe dosare, componente, cabluri, cleşti şi mufe că mă rog să prind ziua când se vor inventa dulapurile prinse în tavan,
    *un expresor de cafea Philips Saeco Xelsis pentru a scăpa de morocănoşii din birou care trec din starea zombie în starea umană doar după ce servesc o cafea aromată şi bună. Numai când simt mirosul de cafea îi văd aliniaţi si mergând precum Frankestein spunând: Cafea, cafea :))
    * şi o tabla magnetică că în ultima perioadă parcă s-a mărit considerabil numărul prezentărilor în firmă şi avem un flipchart vechi si instabil şi când ţie lumea mai dragă pică şi vecinii cred că e cutremur 🙂
    *chiar înainte de a da Send mi-am amintit şi de un ceas cu radio ce o să stea pe un loc vizibil de către toţi din birou că îi mai apucă pe unii să întrebe cât e ora după ce ridică ochii din monitor.

  13. #13 Comentariu nou

    Pixuri! Pixuri pe toată linia, pixuri pe masă, pixuri în sertare, pixuri furate de la colegii şi-apoi furate de aceştia înapoi (chiar, se mai cheamă furt dacă îţi „furi” înapoi de la hoţ bunul care ţi-a aparţinut?).
    Am o colecţie impresionantă de pixuri cu toate că scriu destul de rar. Nu aş spune că sunt indispensabile desfăşurării activităţii mele, dar fără cele câteva zeci de pixuri viaţa la birou ar fi mai tristă.

  14. #14 Comentariu nou

    Agenda pe care o folosesc pe post de mousepad este, in general, cea mai vizata de colegi pentru ca acolo imi tin ideile. Apoi urmeaza boxele si castile. Cum dispar un pic din peisaj, cum se gaseste careva sa „imprumute” castile mele pentru „cateva minute”. Si le recuperez de obicei abia intr-o saptamana, cand il vad pe respectivul cu ele pe urechi.

    Daca se intampla sa lipsesc mai mult, atunci sigur „imprumuta” careva boxele mele.

    In aceeasi categorie intra si cititorul de carduri si USB hub-ul pe care mi le-am adus de acasa, sunt si ele foarte des „imprumutate”. Problema nu e ca se fura, ca nu pleaca nimeni acasa cu gadgeturile, dar iti creaza un disconfort atunci cand te trezesti ca ai nevoie de ele si nu le gasesti.

    Solutia mea, cel putin la boxe, cititorul de carduri si la USB-hub a fost simpla: banda dublu adeziva. Le gasesti pozitia ideala si acolo le fixezi. Pana acum nu s-a trezit nimeni sa le smulga, dar am vazut nemultumirea in ochii celor care nu le mai pot „imprumuta” cu aceeasi usurinta ca pana acum.

    Din nefericire castile si HDD-urile externe nu pot fi securizate la fel. Am incercat sa lipesc cablul de la casti de birou dar, din cauza ca e acoperit cu textil si nu cu plastic, banda nu prinde. Iar HDD-urile externe sunt facute pentru a fi plimbate, n-am cum sa le lipesc de birou, din pacate.

    Asa ca acum, dupa solutia cu banda adeziva, trebuie sa ma mai plimb mai putin pentru a-mi recupera gadgeturile, dat fiind ca numarul celor „nebatute in cuie” a scazut. 😀

  15. sunt free lancer de aproximativ 10 ani, deci stiu cum e sa lucrezi in papuci 🙂
    mie imi place minimalismul: nu am multifunctionala, nu beau cafea, nu colectionez pixuri. folosesc un ghid pentru muzeele din ghent pe post de mouse pad. peretele din spatele monitorului e plin de post it-uri, grupate pe teme. intr-un colt am un robot razboinic negru uni, salvat dintr-un cos de reduceri in tokyo. am mereu la indemana foi de hartie folosite partial, pe care le re-folosesc. orice alt gadget necesar nu sta permanent pe birou.
    iar singurul obiect cu adevarat necesar este computerul, desktop sau laptop. 🙂

  16. #16 Comentariu nou

    Eu am un birou destul de mare si de obicei imi place sa am cat mai putine lucruri pe el, prefer ideea de spatiu cat mai liber 🙂
    – pe birou este nelipsita cana rosu cu alb, in culorile firmei pentru care lucrez – stilul Funar 🙂
    – imi place sa scriu de mana foarte mult, sunt o persoana destul de boema, si cam retro asa 🙂 asa ca am in permanenta un notebook langa laptop iar in stanga un suport cu biletele de hartie si de cele mai multe ori alaturi sunt cateva scrise cu diverse lucruri despre care trebuie sa imi amintesc;
    – mai am un joculet primit de la o conferinta la care am fost si mi-a placut foarte mult, jocul e sub forma de cartonase cu poze cu principalele momente ale evenimentului si pe spate cuvinte cheie
    – agenda, neagra, cam plictisitoare, acum ca m-ai pus sa scriu despre asta imi dau seama, cred ca o sa o schimb
    – cateva carti de vizita de pe la ultimele intalniri
    – un pix, v-am zis ca scriu mult de mana
    – pe perete in lateral am niste diplome si premii de care sunt tare mandru
    – cateva reviste – printre altele job-ul meu presupune sa monitorizez si presa
    – telefoanele, doua, unul de munca si unul personal, nici unul nu e smartphone, poate va gandeati ca nu mai exista persoane fara smartphone azi pe glob, iata ca da
    – un stick usb, in general folosit pentru prezentari
    – langa birou am rucsacul in care mai sunt alte cateva lucruri personale importante 🙂
    – mai am cateva jucarii primite de la persoane importante pentru mine, sau pur si simplu funny si relaxing de privit
    – o schema cu The creative process gasita pe 9gag cu etapele – 1. Work begins 2. Fuck Off care dureaza cel mai mult 3. Panic aproape de final 4. All the work while crying si mai aproape de final 5. Deadline – mi se pare funny, da tre’ sa vedeti poza
    – si cel mai important lucru de pe birou , o poza cu prietena mea si Boris, dobermanul nostru de 9 ani 🙂

  17. #17 Comentariu nou

    Eu de regula cand stau la birou visez la concediu. Asa ca mi-am luat mouse pad. Cu valuri si cu delfini, desigur.
    Un suport de pixuri masiv, masculin, troneaza pe un colt al biroului, motiv pentru care de multe ori colegii le improasca pe jos. Pixurile mele Pilot, vai-vai.
    Si cum imi place sa am spate, scaunul meu ergonomic functioneaza si ca balansoar, si ca titrez, si ca si culcus cald, cand ma afund il el cu un cascat ascuns in nari.
    Stickul USB de 32 Giga si hardul extern stau si el prin preajma, in caz ca mi se umple hardul principal.
    Perforatorul si capsatorul sunt alte unelte zgomotoase de care ma agat cand simt nevoia sa mai sparg tacerea.
    Iar multifunctionala, trebuie sa recunosc, isi merita pe deplin numele. Poate n-ar strica sa iau si eu aminte si sa devin unul dintre angajatii multitasking atat de cautati.

  18. #18 Comentariu nou

    1. Harta administrativ-rutiera Romania 100x140cm http://www.metro.ro/shop/ro/office/product/627166001001/Harta-administrativ-rutiera-Romania-100x140cm Pentru planificarea viitoarelor deplasari si alegerea traseului optim (nu trebuie neaparat sa fie actuala avand in vedere frecventa inaugurarii de noi drumuri).
    2. Tabla slim magnetica pentru conferinte 90x120cm
    http://www.metro.ro/shop/ro/office/product/879240001001/Tabla-slim-magnetica-pentru-conferinte-90x120cm Pentru o prezentare mult mai usoara a ideilor in cadrul conferintelor organizate.
    3. Stilou Ondoro negru F Faber-Castell http://www.metro.ro/shop/ro/office/product/626191001001/Stilou-Ondoro-negru-F-Faber-Castell Acest stilou acorda un plus de eleganta si se foloseste doar pentru semnarea contractelor importante si nu pentru munca de zi cu zi.
    4. Distrugator de documente Fellowes http://www.metro.ro/shop/ro/office/product/757932001001/Distrugator-de-documente-Fellowes Pentru distrugerea mult mai usoara documentelor si a CD-urilor care nu mai sunt folositoare sau care contin date importante.
    5. Geanta de umar pentru curieri 400x400x200mm rosie
    http://www.metro.ro/shop/ro/office/product/651591001001/Geanta-de-umar-pentru-curieri-400x400x200mm-rosie In cazuri de extrema urgenta in care documentele trebuie livrate foarte repede si nu mai este timp de chemat un curier dedicat … iau geanta pe umar si-am plecat.
    6. Ghilotina A4 Rexel CL100, 10 coli Pentru hartiile care trebuie taiate la dimensiune.
    http://www.metro.ro/shop/ro/office/product/627155001001/Ghilotina-A4-Rexel-CL100,-10-coli
    7. Hartie copiator Sigma Excellent Colour A4, 5×500 coli, 90g/mp http://www.metro.ro/shop/ro/office/product/818022001002/Hartie-copiator-Sigma-Excellent-Colour-A4,-5×500-coli,-90g/mp No comment… copiatorul merge non-stop
    8. Suport carti vizita ICO rotativ capacitate 400 c.v. Este bine sa fie totdeauna prin preajma, mai ales in situatii in care am nevoie urgent de un numar de telefon sau o adresa de e-mail.
    http://www.metro.ro/shop/ro/office/product/936613001001/Suport-carti-vizita-ICO-rotativ-capacitate-400-c.v Este bine sa fie totdeauna prin preajma, mai ales in situatii in care am nevoie urgent de un numar de telefon sau o adresa de e-mail.
    9. Perforator SAX 608, max. 65 coli
    http://www.metro.ro/shop/ro/office/product/572962001001/Perforator-SAX-608,-max.-65-coli Pentru o aranjare mai usoara a documentelor.
    10. Cutie de valori 202x157x75mm rosie (P)
    http://www.metro.ro/shop/ro/office/product/627004001001/Cutie-de-valori-202x157x75mm-rosie-(P)
    Neaparat sa fie rosie sau alta culoare vie, pentru a nu atrage hotii (o cutie viu colorata nu iti lasa impresia ca inauntrul ei sunt bani sau valori).
    11. Folie cu bule mari 30 mm 0.8x20m
    http://www.metro.ro/shop/ro/office/product/883932001001/Folie-cu-bule-mari-30-mm-0.8x20m Daca nu este nimic de impachetat…folia cu bule alunga plictiseala foarte repede… garantat.
    12. Calculator de birou ac-2581, 16 digits http://www.metro.ro/shop/ro/office/product/878372001001/Calculator-de-birou-ac-2581,-16-digits 16 cifre sunt suficiente…asta daca nu esti Bill Gates.
    13. Biblioraft 75mm rosu, 5 buc ()
    http://www.metro.ro/shop/ro/office/product/761541001001/Biblioraft-75mm-rosu,-5-buc Preferabil cat mai viu colorate… acestea alunga monotonia raftului care este negru.
    14. Notite adezive „Post-it” liniate 100×100 mm, 300 file
    http://www.metro.ro/shop/ro/office/product/154362001001/Notite-adezive-%22Post-it%22-liniate-100×100-mm,-300-file Nu poti spune niciodata ca ai prea multe…insa deseori poti spune ca nu ai suficiente.
    15. Pix cu mecanism Ecopen 0.8mm, 60 buc, ICO
    http://www.metro.ro/shop/ro/office/product/933988001001/Pix-cu-mecanism-Ecopen-0.8mm,-60-buc,-ICO Pentru munca de zi cu zi.
    16. Capsator de birou argintiu/negru max. 25 coli, Rexel Gazelle, 24/6- 26/6 http://www.metro.ro/shop/ro/office/product/879429001001/Capsator-de-birou-argintiu/negru-max.-25-coli,-Rexel-Gazelle,-24/6–26/6 Un accesoriu indispensabil pentru orice birou.
    17. Agrafe metalice 75mm, 50 buc/cutie
    http://www.metro.ro/shop/ro/office/product/27119001001/Agrafe-metalice-75mm,-50-buc/cutie Cele care nu sunt colorate dau o nota mai oficiala documentului pe care sunt prinse.
    18. USB Flash drive TDK 32 GB
    http://www.metro.ro/shop/ro/office/product/877168001001/USB-Flash-drive-TDK-%2032-GB Pentru situatiile in care netul este cazut iar documentele trebuie trimise “ cu stickul”.
    Cele 18 obiecte de mai sus ar trebui sa se afle pe lista de cumparaturi a oricarui birou, fiind indispensabile pentru o functionare optima si un profit in crestere.

  19. #19 Comentariu nou

    De ceva ani incoace, supravietuiesc in munca de birou, folosindu-ma de un singur gadget care ma ajuta in cel putin 90% din situatii si pe care l-am descoperit, nu intamplator, in oferta Metro.

    Pentru ca este de unul singur, este si mare/voluminos dar mai ales greu. Se numeste Konica Minolta BizHub 211. Este un multifunctional complex (copiator/scanner color/fax/imprimanta) in format A3, o investitie deja amortizata si pentru care ma felicit de fiecare data cand timpul trece de partea mea, datorita acestuia.

    Durata de viata a tonner-ului, de peste 12.000 de pagini si fiabilitatea componentelor il fac deosebit de atractiv in ceea ce priveste economia costului per pagina.

    Alimentatorul automat de documente, consola fax, consola de retea LAN, suportul full duplex sau tavile de alimentare separate pe dimensiuni de hartie A3/A4 transforma acest dispozitiv un prieten de nadejde.

    Si mai mult decat atat, este prezent si astazi pe rafturile lantului de magazine Metro, intr-o generatie avansata.

Adaugă comentariu