Închide

Ce vrei să cauți?

Google+, reteaua sociala care ar urma sa omoare Facebook

Google Va reusi Google sa creeze in sfarsit o retea sociala care sa se bata de la egal la egal (sau sa surclaseze) Facebook, dupa dezastrul – va amintiti – Google Buzz?
La aceasta ora, dupa o documentare rapida, cred ca da! Proiectul este uimitor.
Proiectul Google+ lansat astazi pare ca vrea sa schimbe din temelii conceptul de retea sociala de succes inventat de Facebook.
Cum?
Google afirma ca actualele retele sociale nu sunt capabile sa imparta „prietenii” – a se citi contactele/cunoscutii – in grupuri cu adevarat structurate pe categorii: familie, colegi de facultate, prieteni cu care iesim la bere, prieteni foarte apropiati, colegi de serviciu etc. (Desi Facebook are optiunea Groups, dar care are marele defect ca te poti trezi inscris intr-un grup fara sa iti doresti neaparat acest lucru).

Google+ lucreaza cu trei notiuni: Circles, Hangouts si Sparks.

Circles este un instrument de management/sortare a cunoscutilor: prin drag & drop, din lista de gmail de exemplu, creezi „cercuri” de persoane cu diferite niveluri de acces la informatiile tale.

Cand postezi continut online, Google+ iti permite sa alegi catre ce cerc/cercuri il indrepti:

Hangout ar urma sa fie un video chat room/ videoconferinta. Cand intri online ai optiunea sa selectezi disponibilitatea de a intra in video chat cu grupurile de pe Google+. Vezi filmul:

Sparks este o aplicatie care te va chestiona ce domenii de interes/pasiuni ai. Dupa ce raspunzi, Google+ iti va arata o lista cu continut online care sa raspunda acestor interese din care poti selecta si da mai departe topicuri catre cercurile tale cu care sa faci conversatie pe respectivele teme. Vezi filmul:

Evident, functiile Google+ se vor intalni si in sistemul de operare aflat in crestere Android. Continutul de pe smartphone va fi mai usor de share-uit catre cercurile tale Google+.
Accesul la Google + se face deocamdata, limitat, pe baza de invitatie.

Articole populare Ultima luna

7 comentarii Adaugă comentariu

  1. Google+ sună interesant, foarte interesant. În ceea ce privește Buzz, nu cred că s-a vrut a fi o rețea de socializare, ci mai degrabă un fel de micro-blogging.

  2. #2 Comentariu nou

    Tot esec a ramas, indiferent ce s-a dorit 🙂

  3. La prima vedere nu as zice ca este ceva care sa rastoarne facebookul, practic cel mai mare argument pt google+ ar fi ca acest group sharing, in rest nimic deosebit. Oricum felicitari pentru viteza de reactie:)

  4. #4 Comentariu nou

    Eu am indoieli in privinta video call (Hangout). Aici lucrurile sunt incurcate rau: a prins video Skype, dar video call pe telefoanele mobile nu intereseaza pe nimeni, desi operatorii au facut toate eforturile de promovare. Dar vom trai si vom vedea…

  5. nu ne vom putea da seama daca merge decat daca ne facem cont, ne cream un trib si vom vedea interactivitatea:) prima companie ce va paria pe google+ va face diferenta: va pierde sau va castiga.

Adaugă comentariu