Închide

Ce vrei să cauți?

Cum am pierdut 100 de zile din viata

modem5 ori 5 ori 52 de impartit la 24.
Sa va explic!
La inceputul anilor 90, faceam naveta Bucuresti-Ploiesti, cu trenul, microbuzul sau cu masini de ocazie. Cinci zile pe saptamana, 52 de saptamani pe an, timp de cinci ani, cate doua ore cat dura un drum dus/intors – asta inseamna  2.600 de ore petrecute pe naveta.  Adica, 108 zile in total.

Pe vremea aceea, internetul parea ceva cu totul SF, telefoanele mobile erau cat niste caramizi (mai tine minte cineva prima companie mobila din Romania, cea a spaniolilor de la Telefonica?), iar cu pretul unui abonament la mobil pe un an ( doar voce) puteai sa iti cumperi o garsoniera.

Aveam doar ziarele la indemana, dar nu prezentau prea mare interes, pentru ca lucrand in presa cam stiam subiectele zilei.

Daca as fi avut internet mobil la indemana, asa cum se intampla acum, cele 2.600 de ore ar fi trecut  clar mai cu folos.
Adica, sa fi avut posibilitatea sa fac toate lucrurile devenite banale pe telefon, pe iPad sau pe laptop datorita internetului mobil: sa citesti site-uri din lumea intreaga, sa scrii pe blog, sa povestesti cu prietenii, sa cauti informatii.
Chiar daca ne-am obisnuit ca internetul mobil sa fie la fel de accesibil precum curentul electric, merita cateodata sa ne oprim si sa ne imaginam cum ar fi fara.
Fara posibilitatea de a lucra, de exemplu, de oriunde (de acasa, din pat, din cafenea, din hotel).

Mi s-a intamplat odata, prin 2009, ca aflandu-ma in salbaticia deltei, sa fim nevoiti sa oprim o vreme salupa care se stricase. Tin minte ca de plictiseala am dat pe Twitter intamplarea, apoi am intrat pe un site de care raspundeam sa vad ce se mai intampla. Chiar si acolo, in pustietate, daca voiai sa lucrezi, o puteai face de pe smartphone.

Voi v-ati descurca fara internet mobil? Cum ar arata viata voastra fara a-l avea la indemana?

Utilizatorii de laptop-uri, PC-uri sau tablete primesc de acum, la Vodafone, trafic dublu inclus, pentru fiecare abonament nou sau prelungit de Internet mobil, promotional, pana la sfarsitul lunii iulie. Mai multe detalii despre noua oferta Vodafone Mobile Broadband si Cartela Internet Vodafone sunt disponibile la www.vodafone.ro/internet

10 comentarii Adaugă comentariu

 1. iti dai seama cate carti se pot citi in 2600 de ore? 😉 🙂

 2. mai faceam uneori – rar, e drept – exercitii de neconectare, dar dupa trei asemenea zile imi parea atât de complicata revenirea si repunerea la curent, incât m-am lăsat. nu stiu daca asta iti raspunde la intrebare.
  munca mea e legata de net, n-as putea fara. desi, din timp in timp, ma gadesc ca, totusi, e un soi de adictie..

 3. #3 Comentariu nou

  20 de pagini pe ora, o carte are cam 300 de pagini, deci 15 ore o cam termini. 2600 de ore impartit la 15 egal 173 de carti 🙂

 4. de data aceasta nu prea sunt de acord cu tine…
  da, e greu cu naveta insa ai avut ocazia sa cunosti oameni vii. nu virtuali…

  fara internet mobil e ok. foarte bine chiar. nu vreau ca viata mea sa se deruleze 100% online. berea nu are gust decat offline.

  si, mai mult decat atat, netul de la vodafone e oribil. si nu ma refer la perioada in care traficul s-a dus…
  stiu, o sa spui ca nu aveam semna probabil. aveam. au antena in cladirea in care ma aflu.
  pe scurt: raportul pret calitate lasa de dorit.
  De fapt e clar. ei ofera SIM-ul ala din stick mai mult pentru telefonie. o dimensiune ar un stie in versiunea pt mobil, si alta dimensiune in versiunea browser pt PC/Laptop.
  atunci sa specifice in oferta: nu este recomandat sa fie folosit acest stik, scoateti sim-ul si il introduceti in telefonul mobil.. !

  ma bucur ca am renuntat la ei.

  ps: am cautat sa folosesc cat mai putin interntul pe telefon. dupa 2 luni am renuntat la el desi telefonul imi permite.

 5. #5 Comentariu nou

  Atat timp cat nu dai in sociopatie din cauza online-ului, cred ca 10 zile pe an de deconetare de la net (vacanta) sunt de ajuns.

 6. deci nu e timp pierdut 😉

 7. #7 Comentariu nou

  McGogGoo: Nu stiu, sunt eu poate mai putin comunicativ, dar in cinci ani nu am cunoscut niciun navetist remarcabil 🙂
  Este evident alegerea ta sa nu folosesti internetul mobil si nu te va arata nimeni cu degetul din aceasta cauza. E dreptul tau.
  Pentru mine insa, inetrnetul mobil e esential si pentru ca biroul meu e mobil (sunt tot timpul pe drumuri), si ca back-up la conexiunea fixa.
  Serviciul Vodafone nu e perfect, dar mie mi-a mers conexiunea pe date si dincolo de Atlantic.
  Daca o sa bem odata berea aia offline 🙂 facem o proba.

 8. #9 Comentariu nou

  Da, e reusita 🙂

 9. Da cred ca se poate si fara internet mobil, pentru mine a mers. Chiar daca munca mea este strans legata de internet tot reusesc sa ma deconectez de la el cateva ore fara sa-i simt lipsa.

  Chiar si atunci cand merg acasa, pentru 2-3 zile, unde nu am net ma pot deconecta fara probleme. Nu arde lumea pentru 2-3 zile.

Adaugă comentariu