dl gabriel liiceanu si-a lansat astazi la bookfest un volum “despre minciuna”. stirea mi-a atras atentia pentru ca acum cateva zile tot dl liiceanu m-a ingretosat cand l-am vazut la televizor cum facea temenele ca un sef de sala pe langa basescu, sosit si el in vizita la bookfest.

basescu ii spunea ceva de coduludavinci, liiceanu zambea… nu ma mira, pentru ca nu de mult  dl liiceanu l-a plimbat ca pe sfintele moaste pe coelho, cu a sa metafizica pe intelesul tuturor.

n-am nimic cu bietul ganditor lacom in a-si umple conturile de la humanitas, dar ar da bine s-o lase mai usor cu morala… in definitiv nu-i nici o rusine, ba e chiar admirabil sa fii in stare sa faci bine un business , inclusiv cu literatura de consum … asa ca dl liiceanu nu are de ce sa se salveze cu carti moralizatoare pe care nu le mai citeste nici aurora, stiti voi care… 

 

5 Comments

 1. apreciez ca nu ai nimic cu coelho, care a facut un business extrem de bun din literatura de consum:)) coelho ar trebui studiat la capitolul marketing in orice scoala serioasa… btw, “domnul” raspunde la fiecare e-mail si tind sa cred ca raspunde personal… asta daca n-or merge asa departe incat sa mai uite si cate o virgula in plus in raspunsul automat!! :)))

 2. Domnule Kapra, ma asteptam ca Dvs. ca un om care stie (oare) ce inseamna business, sa intelegeti de ce l-a plimbat Liiceanu pe Coelho.

  Vreti sa vorbim de ZF? De ce manipulati? 🙂

  Uneori e bine sa tacem, ca sa creada lumea ca suntem filozofi.

 3. multumesc tuturor celor care au reactionat la neinsemnatele mele observatii legate de Dl Liiceanu…
  Sunt opinii care nu au nici o legatura cu ZF.
  In al doilea rand, iertat sa fiu: nu am incercat decat sa sanctionez, pastrand politicos distanta necesara fata de personajul nostru, o anumita incongruenta dintre statutul foarte atent construit de zeu al ideii si cel de businessman, care repet este de admirat atat timp cat nu este amestecat cu anumite fitze…

  cer scuze celor pe care i-am iritat, dar voi continua.. prefer totusi sa nu raman filosof…:)

 4. personal mi-a placut mereu liiceanu. dar in ultima vreme vad ca are tot mai multi critici.

  nu vad de ce nu putem sa renuntam la “sau” si sa folosim un “si”. filosof (ca profesie si structura) SI businessman (ca functie sau conjunctura)

  sunt multe, prea multe edituri care se zbat in saracie pentru ca nu au viziunea Humanitas. Si nu toate sunt mai putin comerciale decat aceasta. Nu cred ca la Humanitas ar avea conturi fabuloase, si chiar daca ar avea, nu este treaba noastra sa comentam acest lucru. In final, ramane singura editura care se apropie de ceea ce inseamna editura in Franta, Marea Britanie sau Germania.

 5. din acelasi ciclu al moralitatii de dupa usa: intii a aparut la un post de televiziune tunind si fulgerind impotriva racolarilor intre edituri. cinci zile mai tirziu, denisa comanescu se muta cu tot cu contracte de la polirom la humanitas.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close