sa zicem ca un strain vine la sinaia si vrea sa mearga la un restaurant cu specific romanesc. si sa zicem ca alege cutitu de argint. bun! ajunge pe aleea care duce la peles iar pe stanga vede niste anexe construite de carol I in stil germanic… stiti, cu barne din acelea care ies din zid. intra si vede ca respectiva cladire, germanica pe afara, a fost napadita inauntru de gustul dubios al chelnerilor mioritici cand vine vorba de a decora un restaurant cu specific national. adica din interior nu a mai ramas decat caminul ( frumos si maiestos). in  rest niste dulgheri si-au facut de cap cu lemnul si cu barda: stalpi ciopliti parca la betie, barul a capatat un soi de acoperis din sindrila, covoare pe pereti etc. absolut naucitor, de tavan sta spanzurata cu cabluri de otel o caruta! seamana cu avionul lui vlaicu si nu te prea simti in siguranta daca esti silit sa stai sub ea. din difuzoare rasuna un gen de muzica populara care se canta pe la nuntile din chiojdeanca, din aia cu “hai sa bem ca imbatranim…”

si sa zicem ca strainul nostru cere sa manance ceva autentic romanesc: va primi un bol cu iahnie de fasole, un bol cu muraturi si surpriza… pac, marea britanie aterizeaza la cutitu de argint sub forma unor chips precum cele de care rontaim cu totii adunandu-le din pungi. cei de aici sunt insa facuti in restaurant, proaspeti si absolut fantastici. si apoi incepe spectacolul: chelnerii vin cu diverse sorturi de carne si carnati infipti in sabii lungi. chestie sud-americana imi spune raluca (churrascaria). mananci fara sa iti dai seama vreo 12-14 feluri de carne, in portii mici. desertul e, evident, de o cu totul alta inspiratie: apfelstrudel.

asadar sa recapitulam ce-i cu cutitul de argint: exterior germanic, interior kitsch romanesc, muraturi si fasole romanesti, chips-uri englezesti, fripturi sud-americane, desert germano-austriac!

6 Comments

  1. Pe unii i-a pus pe ganduri de la inceput, avand in vedere numele: “Cutitu d’argint” 🙂

  2. alex, suna perfect ca brand de restaurant…problema e ca nu avem un restaurant decent cu specific romanesc nici un bucuresti, nici in alta parte… daca cineva stie vreunul sa ne spuna si noua!

  3. Restaurant cu specific romanesc? Stiu eu unul: Nelly’s Saloon in Chicago.
    Iata si meniul.

  4. Am fost si eu la Cutitu d’argint, dar nu la Sinaia, ci la Mamaia. Nu stiu cum e locatia de langa Peles, dar va pot spune ca la Mamaia, avem in sfarsit un loc unde putem manca excelent, delicios!!!!

  5. Cutitu d’argint din Sinaia nu are voie ca celelalte restaurante sa-ti dea ce nu poti consuma la pachet?Esti obligat sa comanzi atatea portii cate pewrsoane sunt si daca nu poti manca tot nu ti se da la pachet,daca nu vrei sa comanzi si gusti din farfuria insotitorului ti se face observatoe de saful de sala ca NU AI VOIE SA MANANCI DE LA INSOTITOR.E corect,cinstit,etic,….exista spirit comercial,…?Si nu comanzi nu pt ca nu ai bani ,ci pur si simplu pt ca tii regim,dar intri acolo cu sotul,prietena…etc.Normal ca nu poti sa nu ciugulesti un chips ,de ex.Saraceste restaurantul?Doar platesti portia.Ce e asa de greu?

  6. Most absurd fact is this restaurant is: for instance, if two person are in restaurant and only one order(because for a normal person is too much), guess what: it is not allowed to taste from the other one plate!!!!! Oh my God! Most studip rule anti custumer care rule ever heard! About the staff: they are like the policy: STUPID!!!!! Such a bad experience, NEVER again!! Don t go there !!!!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close