duminica, ora 12, pe corneliu coposu, vizavi de circul foamei de la magazinul unirea. in statia de autobuz, stau aliniate cateva tufe de flori smulse din parc. pamantul jilav s-a raspandit pe asfalt, iar oamenii care asteapta autobuzul s-au strans ca oile intr-un colt.

plantele sunt de vanzare. le pazeste un tip la vreo treizeci de ani, imbracat in costum negru, lucios de jeg, care probabil a imbracat vreun ginerica inainte de a fi dat de pomana. pandeste privirile oamenilor pentru a-i ataca cu plantele lui.

tovarasul lui s-a plasat strategic in fata fast food-ului tip-top. se vede de la o posta ca nu el e seful.  e tot la vreo treizeci de ani, e cocarjat spre dreapta, flutura din zdrente, scoate niste vaiete si se uita speriat spre omul cu tufele de flori. probabil ca stau de ceva vreme; banii de bautura nu s-au strans si sefu’ e nervos. intr-un tarziu ii va da vreo doua peste ceafa.

e doar o incercare. daca nu vor vinde florile si nu vor capata ceva bani de la clientii fast food-ului, nu vor avea de ales: spre seara vor sterpeli ceva, un lant de aur de la gat sau o patura pusa la aerisit. in definitiv, ce au de pierdut? la puscarie vor face un dus cald, vor capata ceva mancare si vor intalni prieteni…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close