are 16 ani si un complex: e (aproape) singurul din clasa lui care n-are calculator. dumnezeu a hotarat sa se nasca si sa traiasca intr-un sat din maramures in care oamenii muncesc ca robii si ca prostii: produc o multime de chestii cu care nu au ce sa faca pentru ca nimeni nu le cumpara. sau nu stiu ei sa le vanda. oricum parintii lui tin in beci vreo mie de kile de horinca, podul e plin de porumb, in cocina cresc vreo cativa porci (la ei se mananca slanina si pe arsita, vara) iar in grajd vin seara sase vaci. i-a zis lu’ tata-sau sa-i cumpere si lui un calculator ca-i trebuie la scoala. Tata-sau a zis la inceput nu, apoi da. si chiar s-a gandit sa vanda o vaca cu cinspe milioane sa-i cumpere baiatului ceva bun, nou.

cand a auzit batranul, fara voia caruia nu se misca nimic, chestia cu vandutul vacii pentru calculator, s-a infuriat.

mosul e vaduv, are vreo 70 de ani si o musca pe caciula: tot satul stie ca l-a facut o muiere. s-a milogit de el sa-i dea niste bani, mai multi asa, si aia a fugit in italia.

mosul are mintea limpede dar macinata zi si noapte de o obsesie: cum ca va muri de foame. asa ca strange de toate, si horinca, si fan, si porci, si gaini, si vaci, si branza.

banii ii cheltuieste cu mare zgarcenie. de-o pilda, ara cu vacile ca sa nu dea bani la tractor.

asa ca nepotu-sau n-are nici o sansa sa capete calculator. si d’aia asteapta cu mare nerabdare sa termine liceul si sa se duca dracului din satul asta blestemat in care oamenii muncesc ca nebunii si ca prostii, fara nici un folos.

6 Comments

 1. da, buzzgirl, trist e ca oamenii acestia de care povestesc nu sunt deloc saraci ( au o casa cum eu nu o sa am niciodata si altele). si cu toate astea distrug viitorul unui om pentru ca nu se indura sa vanda o vaca. cu vaca asta oricum nu au ce sa faca pentru ca nu mai reusesc sa vanda laptele nici macar cu 3ooo lei/litru… asa ca respectivul animal a ajuns ca o vaca sfanta din India… venerata si fara utilitate

 2. Stii, Victor, fiecare loc cu mentalitatea lui.
  Noi, orăşenii, vedem viitorul unui copil de 16 ani depinzând de un calculator. Ne-ar plăcea să îl ştim instruit şi “tehnologizat”, cum suntem noi.
  Dar sătenii lui poate că îi văd un altfel de viitor: acela de ţăran, a cărui demnitate depinde de numărul vacilor din grajd, de nr. porcilor din cocina, de nr. zecilor de saci cu porumb din pod şi aşa mai departe…
   
  This is so sad, anyway :(… Suntem totuşi în secolul XXI…

 3. Sa punem mina de la mina sa ii cumparam noi PC.

 4. Donez si eu bani si daca e nevoie si ceva periferice !

 5. pai, Dane, daca tot ai pcforum.ro, crezi ca poti sa pornesti o campanie? ar fi interesant sa vedem ce iese….

 6. ok, hai sa vedem ce iese. impreuna cu Dan vom incerca sa punem la cale un scenariu astfel incat in cateva saptamani sa chemam omul la Bucuresti sa-si ia calculatorul. multumesc Alexander!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close