in ultimii ani i-am oripilat pe cativa sustinand ca Parazitii vor intra in viitoarele Istorii ale literaturii romane datorita unor versuri exceptionale.

anecdotic: intarziat cum sunt de obicei, am ascultat Parazitii abia acum vreo noua ani. in ’98 ( lucram pentru scurt timp in publicitate), ma aflam intr-un studio de inregistrari pentru a dubla in romaneste un clip. asteptam „vocea” si pentru ca intarzia urmaream mixajul pe care il facea maestrul de sunet, extrem de linistit si al locul lui. La final a dat drumul la o bucata: rasuna o muzica neobisnuit de buna. L-am intrebat cine canta: mi-a zis ca e formatia lui, Parazitii. Era Cheloo, care luase o pauza si se angajase ca inginer de sunet.

nu stiu cat vor mai intelege oamenii peste 50 de ani din mesajele acestei trupe, dar surprinzatoarele lor combinatii de cuvinte sunt in mod clar o marca a timpurilor noastre demente.

mi-am adus aminte de toate acestea cand am descoperit pe blogul lui alexandru o bucata interesanta a unei alte trupe in stil Parazitii. promitatoare!

1 Comment

  1. Nu cres sa ajunga pana in manualele de Istorie ale literaturii, dar cine stie.
    Oricum, baietii atunci cand nu sunt prea suparati si o dau pe injuraturi, sunt super OK.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close