Închide

Ce vrei să cauți?

daca in locul testoasei erai tu?

sigur, am fost internati in nato si ue. vom avea pana la urma autostrazi, spitale decente, penetrare de 99,9 la telefonie mobila, cel putin cate un computer in fiecare familie, internet oriunde si oricand… va deveni astfel romanica noastra raiul pe pamant? raspunsul este clar: NU.

majoritatea oamenilor destepti pare sa se fi carat deja si exodul continua. ici si colo mai dai peste o capacitate, peste un om bine pregatit, peste o personalitate, si cu minte stralucita, si cu bun-simt innascut. raritati. in rest, rebuturile mentale si profesionale par sa domine, de la functionarul de banca cu dificultati serioase in a realiza un banal transfer de bani si pana la ministrul care promite marea cu sarea dar nu face decat tampenii.

o intamplare banala, dar relevanta: de zece ani sunt colocatar cu o broasca testoasa. in fine, cine are animale stie ca atunci cand se imbolnavesc nu-ti prea vine sa te uiti la ele cum mor, fara sa incerci ceva. si cum am descoperit intr-o zi ca respectiva reptila era muribunda, am cautat pe internet, am dat telefoane si am ajuns la o clinica veterinara. asta dupa ce m-am interesat daca au experienta in diagnosticarea unor astfel de pet-uri. „bineinteles”- mi se raspunde. Clinica, un vis! nici pe animal planet nu prea vezi asa ceva: ultima aparatura, lux, evidenta computerizata, preturi decente. medicul de garda, atent si  parea chiar competent. atat de amabil, incat ma intrebam daca nu face misto de mine. dupa cateva zile de tratament, insa doar o usoara ameliorare: broasca parea ca nu mai are nici o sansa.

asa ca vorbesc cu colegul bogdan, de la business magazin, si el imi recomanda un profesor de la facultatea de medicina veterinara. las luxul din clinica si ma duc in vechile laboratoare ale facultatii. profesorul o vede, ii spun ca broasca a facut tratament cu antibiotice si omul sare brusc: ce fel de antibiotice? eu dau din umeri. la care profu’ mormaie: dom’le toti tampitii fac acum la reptile antibioticul x, care e la moda, dar care le blocheaza rinichii si le omoara. si imi arata nu stiu ce semne misterioase pe carapace care indicau un blocaj renal … in fine, omul umbla prin borcanele cu medicamente, ii face animalului o injectie, ii mai toarna ceva pe gat si.. in cateva ore broasca s-a facut bine…

intamplarea poate parea ridicola. ma gandesc totusi cum ar fi ca in locul broastei sa se afle un om, iar medicul sa nu fie unul veterinar, ci unul care ne trateaza pe noi.

… si sa nici nu gasesti un profesor universitar la timp!

 

Articole populare Ultima luna

2 comentarii Adaugă comentariu

 1. Primul impuls a fost sa spun… socant.
  Dar, de fapt nu e asa. Cu incompetenta doctorasilor veterinari am avut si eu de-a face acum 2 ani…
  Dar despre spitale, despre doctorii nostri cei de toate zilele, stai linistit, s-a intamplat, se intampla si se va mai intampla exact ce zici.
  De la rationamente de genul e deja batran omul asta ce dracu ne mai stresam pana la necunoasterea meseriei sau neglijenta criminala, acesta e peisajul oferit de sistemul medical romanesc.

  Cat despre Romania, vom fi mereu in urma cu 50 de ani fata de vest, oricate autostrazi, spitale, scoli sau calculatoare vom avea. Nimeni nu va sta dupa noi sa ne astepte, iar noi nu parem in stare sa ne miscam mai repede.

 2. O sa sar peste instinctul primar de a-l injura pe incompetent, si o sa-ti spun, in schimb, ca imi pare rau de cat a suferit amarata aia de broasca.
  In rest, ii doresc „expertului” un minunat penis captivus, in timp ce se afla la curve, cu exact 30 de secunde inainte sa intre mascatii si televiziunile peste el.

Adaugă comentariu