ad mission a studiat site-urile ministerelor din pdv al uzabilitatii. concluzia: notele acordate au fost de la 1 la 10. conform clasamentului final cea mai mare media a fost de 6,91 iar cea mai mica 2,36, pe o scara valorica de la 1 la 10.
             concluzia este ca “majoritatea ministerelor din Romania se prezinta cu site-uri cu defecte majore atat in ceea ce priveste comunicarea cat mai ales in ceea ce priveste uzabilitatea. linkuri care ne duc catre pagini de eroare, module de cautare ce nu functioneaza, pagini in constructie sunt inadmisibile si nu reprezinta decat interesul scazut al reprezentatilor ministerelor de a se folosi de avantajele celui eficient si mai putin costisitor canal de comunicare”.

cateva exceptii in bine: cultura; educatia; mcti

6 Comments

  1. bine, siteurile sunt jalnice, dar si studiul e o gluma. Criteriile si notele sunt pur ochiometrice, sa fim seriosi…

  2. n-am acces la studiu in intregime…dar subiectul e bine ales

  3. Victor, cu tot respectul, cine este AdMission? Consultanti pe probleme de usability? Daca da, ce au facut ei pana acum?

  4. cunosc un singur om de acolo…deci nu le stiu prea bine profilul sau gradul de competenta in usability… informatia este din categoria “tranca-tranca” pe blog, dar mi-a atras atentia pentru ca mi-am facut o groaza de draci cand am incercat sa aflu de pe site-ul ministerului apararii la ce comisariat trebuie sa ma duc pentru viza de CI … iar cand le-am trmis un e-mail ca simplu cetatean mi-au raspuns aproape la misto… deci nu e vorba aici neaparat de ad mission, ci de prospetimea subiectului: sunt o groaza de pilosi care papa bani “intretinand” site-urile ministerelor … n-am nici o treaba cu ei, nu sunt invidios, dar sa nu-i mai aud cu e-government ca vars…

  5. dar “economia bazata pe cunoastere” cum iti suna ? 😀

  6. “dar sa nu-i mai aud cu e-government ca vars… ” Subscriu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close