leac pentru dorul de tara destinat romanilor din diaspora care ma citesc:

asadar, episodul 2 cu unchiul meu, 79 de ani, imobilizat la pat cu Alzhaimer si cancer. cum n-am gasit pe nimeni sa ne ajute, impreuna cu matuse-mea, ne-am gandit la solutia unei sonde urinare. Chemam un medic particular. il consulta, ii monteaza sonda. a doua zi, ma suna matusa si imi spune ca prin sonda nu curge nimic si ca bietul batran se vaita. e clar, zic, sonda nu functioneaza. nu aveam cum sa trec, asa ca ii spun matusii sa cheme Salvarea Bucuresti sa ii scoata sonda. suna, explica situatia iar de la capatul firului i se recomanda sa sune o persoana particulara, specializata in astfel de operatii, pentru ca ei n-au cum sa vina! si i se da un numar de telefon al unei tanti. de unde tragem concluzia ca Salvarea Bucuresti s-a facut un gen de antreprenor care gaseste clienti pentru felcerii particulari!

bun, imi fac timp, trec sa vad ce se intampla si il gasesc pe batranel urland si chinuindu-se. Cum sonda nu e un obiect tocmai confortabil, incercase sa scape de ea si, nu se stie cum, o innodase, astfel incat avea vezica urinara blocata! chinuri mari. o “repar” si il scap de suferinta pe bietul om.

in vremea asta, celebrul ministru al sanatatii probabil ca lucreaza in continuare la perfectionarea proiectului de lege care interzice cresterea anacondelor la bloc! 

 

4 Comments

 1. […] sa ne intoarcem la o poveste mai veche: batranelul unchi se simte din ce in ce mai rau. sotia lui, 83 de ani, face toate eforturile sa il ingrijeasca decent, desi si ea este, va inchipuiti, cu sanatatea la pamant. am identificat o organizatie specializata in ingrijirea unor astfel de cazuri si am sunat: dupa cum spune matuse-mea oamenii de acolo sunt “painea lui Dumnezeu” (voi face public numele organizatiei la un moment dat. deocamdata m-am hotarat sa le donez 2% din impozitul pe 2006). […]

 2. Interesanta postare. Hai sa vedem cum stau lucrurile din perspectiva medicilor de la Salvare. Un numar limitat de masini si un numar mereu mai mare de situatii care chiar sunt urgente, adica pacientul moare in minute fara interventie. Cazurile de sanatate care nu au risc de a muri in cateva minute sau ore nu sunt preluate de Salvare din simplul motiv ca asta inseamna sa rezolve o situatie pe care o poate rezolva un medic obisnuit, iar echipajul Salvarii (defibrilator, oxigen, adrenalina, perfuzii) in timpul asta raspunde solicitarilor de tip viata-moarte.
  Din pacate, educatia medicala in Romania este asa cum este si noi ne suparam ca nu vine echipajul Salvarii sa “rezolve” sonda urinara prost pusa.

  Ipoteza: un batranel face infarct, sotia suna la Salvare; i se raspunde ca Salvarea poate ajunge doar peste doua ore, deoarece sunt servite toate cazurile medicale indiferent daca implica risc vital sau nu (si desigur, apucasera sa sune inaintea ei, iar Salvarile sunt deja in drum spre aceia). Care-i deznodamantul pentru batranelul cu infarct?

 3. Vom pati toti ca batranelul din ex.
  d-stra locuim pe Mihai Bravu – Ghinionul nostru
  este un vacarm De ce urla salvarea ZI si
  NOAPTEA Vom ajunge in spitale toti Mai grav
  COPII.CE FACEM CU EI NOAPTEA DE CE URLA SALVAREA
  Sant si semnalele LUMINOASE folositoare Nu putem
  DORMI de ZGOMOTUL pe care il faceti,Dar trece
  salvarea , urla POMPIERII , trec ei URLA POLITIA
  OARE este VINA NOASTRA CA LOCUIM in strada?
  FACETI CEVA si pentru NOI NAPASTUITII

 4. In 03.07.2006, mama in varsta de 83 ani
  se plangea de dureri mari de picioare se schimbse
  usor culoarea pielii. Am sunat salvarea FELICITARI
  a venit ,o doamna mi-a spus ca trebuie internata
  altfel i se vor amputa picioarele.Am ajuns la
  URGENTA unde era d-na DR. parca BRASOVEANU poate
  gresesc usor , m-a trimis acasa cu un tratament pe
  cala orala spunand ca nu este necesara INTERNAREA
  Doamna de la SALVARE mi-a SPUS “NU PLECATI RAMANE
  FARA PICIOARE DACA NU INTERVINE ACUMA “(O PASTREZ
  IN AMINTIRE AMABILA , DRAGUTA ,O AMINTIRE FRUMOASA.)
  AM CREZUT IN VORBA d-nei dr. BRASOVEANU de la SP.
  URGENTA si am dat bani multi degeba ptr un tratament
  frectie la picior de lemn, , PICIOARELE MAI
  TARE SUFEREAU.PESTE 2(doua) ZILE MAMA A AJUNS la SP.
  MILITAR si AU FOST NEVOITI sa ii AMPUTEZE PICIORUL
  Dr. MI-A SPUS ca MAMA TREBUIA OPERATA ATUNCI in
  PRIMELE 6(sase) ORE LA URGENTA.ACUM DEJA ERA FOARTE
  FOARTE TARZIU , SI I S_A AMPUTAT PICIORUL L-A 83
  ANI. ACESTA ESTE SISTEMUL NOSTRU SANITAR .
  RUSINE DR. BRASOVEANU SI SA-I DEA
  DUMNEZEU TOATA DUREREA SI SUFERINTA DE CARE A AVUT
  MAMA PARTE DIN CAUZA EI.DE …NU I-AM DAT NIMIC SI
  ACEASTA A FOST CONSECINTA.ACUM MAMA SUFERA ARE 85
  ANI .ESTE VAI DE EA SI VAI DE BATRANETEA EI
  ACEASTA ESTE URMAREA dnei DR BRASOVEANU
  URMAREA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close