Închide

Ce vrei să cauți?

ce sa fac astazi, bai, google big brother?

google lucreaza la cea mai mare baza mondiala cu date personale ( culese online) ale utilizatorilor de internet.

„scopul nostru este ca utilizatorii google sa primesca raspunsuri ( de la google, n.n.) la intrebari de genul  ce ar trebui sa fac maine? sau ce slujba sa-mi iau?” – a explicat astazi, la londra, directorul executiv al celui mai mare motor de cautare, eric schimdt.

anuntul vine dupa ce proaspata sotie a lui serghei brin (unul dintre cei doi fondatori google) a anuntat crearea unei companii ( finantata de google cu cateva milioane de dolari) prin care suntem invitati sa punem la dispozitie, online, datele noastre genetice care sa fie comparate cu ale altora si astfel sa ne aducem contributia la diverse descoperiri medicale ( aici e mai complicat, trebuie sa sap).

presa internationala a inceput deja sa dezbata cu aprindere subiectul si, mai ales, sa se intrebe daca nu cumva aceasta combinatie baza de date personale, plus informatii genetice, plus doubleclick (recent achizitionata si aspirator excelent de informatii personale), plus interfata personalizata igoogle nu vor transforma uriasa corporatie intr-un real si functional big brother mondial.

(am combinat la repezeala mai multe surse, dar daca va intereseaza subiectul dati cautare pe …google, pe news, si aveti ce citi …)

yahoo are un proiect oarecum similar, Project Panama.

institutia din marea britanie care are ca sarcina protectia datelor a cerut detalii oficialilor google, care au promis ca vor raspunde pe site saptamana viitoare.

UPDATE: stirea despre implicarea google in cercetari genetice a aparut inca din 2005. unii spun ca serghei brin s-a intalnit cu dr. Craig Venter (celebru pentru ca a realizat harta genomului uman, uriasa realizare stiintifica). cei doi s-au inteles ca google sa puna la dispozitie imensa putere a computerelor pe care le poseda plus expertiza tehnica, pentru ca dr. Venter si fundatia sa sa-si continue cercetarile in genetica. practic, sa realizeze o imensa biblioteca (baza de date) a tuturor genelor umane de pe planeta, visul oricarui genetician. prin compararea acestor gene, medicina ar putea fi revolutionata incredibil. in fata valului de suspiciuni, oamenii de stiinta pro google&venter spun ca nimeni nu ne va sili sa mergem la compania lui serghei brin si larry page cu informatiile noastre genetice. in schimb, daca vor alege sa ne ferim de colaborare, vom pierde beneficii uriase.

Articole populare Ultima luna

9 comentarii Adaugă comentariu

 1. uff… era cat p’aci. Sper cat de curand sa vezi in Capital un articol despre ce vrea sa faca Google. Bineinteles, scris de un strain, Gary Marshall, de la care am primit drepturile de publicare (via Google), ca eu n-am calcat (inca) pe acolo…
  http://www.netmag.co.uk/zine/latest-issue/issue163

 2. pai, da, mai vali, subiectul e oarecum mai vechi, dar nu l-am descoperit noi :)… salutare!

 3. „prin compararea acestor gene, medicina ar putea fi revolutionata incredibil”…chiar crezi o secunda in acest lucru ? joaca de-a Dumnezeu…google nu mai e next evil..nici macar m$ft in comparatie cu corporatia pe care brin si page nu o mai au in control…

 4. alex, e o tema de meditat…
  si inca un lucru: aceste informatii sunt declaratii oficiale! care or fi alea secrete?

  dar ca niste oameni maturi ce suntem, sa ne departam cat se poate de paranoia si sa analizam cu calm… in definitiv, exista secte care cred ca injectiile sunt unealta diavoleasca

 5. stii cand ar fi de evitat ? atunci cand oamenii de stiinta ar fi de natura angelica. „Aureolati” 🙂

 6. erata: „stii cand ar fi de meditat”…ma rog, ideea de profundis (mana invizibila) e cu „de evitat” 🙂

 7. nu stiu alex, dar daca ai citit „profetii si marturii crestine pentru vremea de acum”, o culegere de texte aprobate de BOR, ai vazut ca interpretarile sunt mai nuantate… in fine, vorbim

 8. #8 Comentariu nou

  Mai ramane sa ne implanteze niste cipuri…asa…ca sa nu ne pierdem. 🙂

Adaugă comentariu