Închide

Ce vrei să cauți?

delhaize, megaimaj travel agency… sau despre cum am ajuns in congo

… sa fim bine intelesi, ca tot e subiect la moda: pentru mine tzigani sunt doar cei care nu se spala, fura, nu muncesc, isi atarna kile de aur la gat, ne fac de ras in strainatate cersind si furand, se considera shmekeri in comparatie cu romanii care se duc zi de zi la serviciu si ne sfideaza la stirile tv cu opulenta lor triviala… sau se cred ziaristi, desi nu sunt decat niste amariti de paparazzi. 

ma poate acuza vreun domn rrom ca dau semne de rasism? pai cum pot sa fiu acuzat de asa ceva cand e clar ca 99 % dintre noi gandim cam a fel…doar unii se prefac ca nu sunt de acord. din interes: le creste ratingul, deci contul. 

ei bine m-am schimbat! ii inteleg pe tziganii oropsiti: e mult mai rau sa fii congolez! cum am devenit eu in seara asta.

ma duc, ca multi altii, la 21.20 sa fac ceva cumparaturi la mega image. nu spun care, ca doar nu asta in care am intrat eu o fi exceptia ! plus ca voi povesti competent aventura: sunt client megaimaj de vreo 12 ani.

si am observat: vanzatoare, casierite, rupte de munca din cauza personalului subdimensionat. astfel incat bietele femei saboteaza  cu o ora inainte de inchidere cam orice vanzare. se apuca de curatenie. la casele de marcat cozi imense. inclusiv in seara asta. o casierita, cu privirile ratacite de cat trasese toata ziua, a decretat brusc ca inchide dupa mine, desi in urma mea mai erau doar vreo cinci persoane. care au fost trimise de un paznic cu priviri inteligente si pe un ton obraznic la cealalta coada. oamenii, calmi, au explicat ca n-are rost sa se mute, ca oricum au asteptat mult. paznicii din ce in ce mai obraznici. desi nu ma da civismul afara din casa, le-am atras atentia ca pot fi  mai civilizati, pentru ca evident isi iau salariile din adaosul comercial pe care il platesc clientii.

unul mi-a replicat scurt: ia mai du-te dracu’, bah!

delhaize group, pentru cine nu stie, aka tristii care au inventat megaimaj, a anuntat planuri marete pentru romania. investitii, modernizari. tot felul de bullshit-uri bune pentru a stoarce credite de la banci.  

remember: congo a fost colonie belgiana. pai, daca tot i-au dat afara de acolo, belgienii au venit pe la noi. prin delhaize.

unde voiati voi sa emigrati, in caz ca nu castiga basescu prezidentialele? ei bine, acolo ajungeti, de cum intrati in megaimaj.

si vorba paznicului lor: ia mai duceti-va dracului, bah! cu investitiile voastre cu tot. in congo 🙂

 

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu