Închide

Ce vrei să cauți?

viena

viena are cam 1,8 milioane de locuitori. bulevardele nu sunt mai largi decat cele din bucuresti. dar n-am vazut niciun ambuteiaj, n-am auzit niciun claxon, nici un  „mortii ma-tii” prin geamul deschis, n-am zarit niciun sofer iesind furios din masina cu ochii scosi din orbite si cu bata de baseball in mana. biciclistii sunt cu miile si, atunci cand nu au benzi dedicate, circula pe marginea carosabilului, relaxati. adaugati la acest peisaj si trasurile care circula prin centru, printre masini…si cu toate astea, repet, nu exista ambuteiaje, nici macar la orele de varf.

deci se poate.

ce au facut primarii vienei si nu au facut primarii bucurestiului: au construit parcari subterane, au pus la punct un sistem informatic destept care sincronizeaza semafoarele si au dezvoltat transportul in comun, astfel incat o calatorie cu metroul, tramvaiul sau autobuzul nu se transforma, la ore de varf, intr-o proba de supravietuire.

nu este de mirare ca pana si domnia-sa se simte bine in aceasta capitala europeana cu soferi, pietoni, birjari, biciclisti, vatmani fericiti si calmi ( scuzati calitatea pozei, am facut eforturi sa ma misc cat mai putin ca sa nu trezesc bestia adormita).

Articole populare Ultima luna

5 comentarii Adaugă comentariu

  1. tara arde si te dai cu imperialii 🙂

  2. #2 Comentariu nou

    Da, dar ei nu au micul Paris…sic 😀

  3. #3 Comentariu nou

    chiar nici un claxon? asa poate se explica de ce ‘in a silent way’ a fost compusa de joe zawinul, autor si interpret austriac contemporan (cu ceva gene de tigan imputit, transmise pe filiera materna, daca am retinut eu bine).
    btw, ai vazut cumva soferi cu mina pe afara? nu de alta dar am vazut recent un nenea cu un ferrari caruia ii atirna mina pe afara si de mina o bratara (daca mai era nevoie sa precizez).

  4. Mda, am fost si eu acum 2 saptamini si am ramas impresionat de oamenii care stateau pe gazon, desculti, dezbracati, intr-o armonie perfecta cu tot ce era in jur.
    Un oras iubitor de calm&natura, ‘tu-i pastele ma-sii de Bucuresti cretin si infect!

  5. #5 Comentariu nou

    Bai, noi suntem romani, ce dracu!!!

Adaugă comentariu