… sa-i dea Cel de Sus intelepciune si putere, caci cu multi tampiti va avea sa se lupte 🙂
nu ma prea pricep la cele bisericesti, dar sper din tot sufletul ca va fi un om al secolului 21 si ca nu va pleca urechea la cei care urla cu capul adanc bagat in sacul traditionalismului.
zilele acestea am vazut lipite pe zidurile Baratiei niste stupide manifeste care ii infierau pe catolici. ce ev mediu e in capul unora! sunt ortodox, dar am in familie catolici. si am fost destul de surprins acum cativa ani cand am citit o carte de invataturi ortodoxe, scrisa de un teolog roman, si am constatat ca in mintea acelui inapoiat a te insoti cu o persoana de confesiune catolica era echivalent cu gest de mare tradare si un pacat urias.
daca biserica crestina n-ar fi evoluat, probabil ca si acum ar fi ars pe rug nevinovati banuiti de vrajitorie!
oricum, Daniel a dat in timp semne ca nu o sa-si traga si sfintia sa pe cap sacul purtat cel mai adesea de fanatici cu mintile ratacite si sa nu mai vada, astfel, vremurile.
de citit, aici si aici.

3 Comments

 1. Take it easy, Alex 🙂 exista preoti care rasfoiesc go4it!, care folosesc Internetul, 3G, broadband-ul si n-or sa arda in flacarile Gheenei:)

  eu ma refeream strict la psihopatii gen Tanacu, adica la cei care, de pilda, crucifica bolnavi mental, omorandu-i! si asta in secolul 21 🙁

 2. favoritele mele sunt: “sa fie un om al sec.21” si partea cu rugurile 🙂
  1. asadar sa se schimbe Biserica dupa ideologii, filosofii, curente politice. sa fie cand romantica, cand clasica, uneori retro, alteori de avangarda. sa se aboneze mitropolia la go4it si aduca primii iPhone in romania. sa elimine din Evanghelii unele pasaje incorecte politic…sa puna reclame luminoase pe biserici, cu coca cola, starbucks si bergenbier..
  2. daca tot ai pomenit de ruguri, intreaba-i pe catolici cum trebuie sa fie vreascurile, la ce inaltime de sol trebuie sa stea ereticul. si mai intreaba-i cat au furat si de ce au jefuit Bizantzul.

 3. victor, in Biserica lui Hristos nu poti sa vorbesti de “evolutie” . E non-sens 🙂
  sa discutam putzin de “catolicismul luminat” si “ortodoxie obscurantista”. Asta e praf in ochi pentru cei fara carte sau credintza. Catolicismul a devenit “eretic” prin fuga de Bizantz, apoi s-a umplut de crima si renastere, ceea ce a dus la scurgerile tuturor sectelor din europa si sua. Singurul ecumensim posibil, e acela cand Vaticanul se intoarce la Bizantz. Iar din partea p. si neo-p: atunci cand vor renuntza la “luciferism” (trufie si revolta) si nu vor mai face spume intre dintzi in fatza unei icoane..
  io sunt convins ca dupa o saptamana de liniste la o manastire ortodoxa, cu cateva carti in bratze, o sa “respiri” alt aer. si la doua chilii distantza poate sta si fratele birzoi 🙂

  Cu smerenie si nevrednicie, fratele alexandru
  Doamne ajuta!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close