iphone-ul a creat o nebunie in masa: toata lumea vrea acum touchscreen, desi nu iphone-ul a fost primul mobil care a adus pe piata ecranul pe care poti sa dai comenzi cu betigasul acela sau cu degetul.
nokia merge mai departe si a lasat lumea cu gura cascata zilele acestea cand a prezentat tehnologia haptikos (atingere, in greceste). pe scurt, cand atingi o tasta desenata pe ecranul tactil, ai senzatia ca apesi o tasta reala, ba mai mult auzi si un clic. haptikos va fi inserata, banuiesc unii, in noua generatie de Nokia S60 care se pregateste de lansare.
interesant e ca apple a publicat la inceputul lunii octombrie un patent asemanator (touchcreen feedback), care ar permite cam aceleasi senzatii de taste reale pe suprafata plana a ecranului tactil, plus schimbarea culorii unui buton cand acesta e apasat.
dar, vorba unuia de pe forum, mai bine s-ar inventa ecranul tactil care nu se umple de amprente si mizerie atunci cand il folosesti….

1 Comment

  1. se speculeaza la greu senzatii, perceptii, adictii…si merge de minune; nokia hapty e fain!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close