daca nu le-a iesit ceva germanilor, acel ceva se numeste telefonul mobil. acum cativa ani, aveau un brand national: siemens. am folosit si eu un telefon mobil siemens vreme indelungata si functiona ok. numai ca nu s-au priceput sa fie eficienti si siemens-telefoane mobile era cat pe aici sa intre in faliment. in ultimul moment, au venit niste asiatici mai destepti, din taiwan, benq pre numele lor, le-au dat germanilor cateva sute de milioane de dolari si au creat un brand comun de telefoane: benq-siemens. am fost la respectiva “casatorie” si i-am vazut pe nemtii sobri si intzepatzi inghitind cu greu momentul.
fabrica din germania a benq-simens s-a dovedit curand atat de ineficienta, incat micutii taiwanezi si-au luat catrafusele si au plecat, nevrand sa mai auda vreodata de “eficienta” germana.

acum nokia, satula la randu-i de ifosele sindicatelor nemtesti, isi muta fabrica din germania in romania. 15.000 de nemti au iesit astazi in strada sa protesteze. politicienii germani arunca telefoanele nokia la gunoi.
oftica lor, manifestata zilele acestea punctual, fata de romani, are asadar radacini mai adanci. e de fapt un complex: sa ai la un moment dat un brand national de telefoane mobile, sa-l pierzi din prostie si sa te umileasca niste asiatici dintr-o insula, pentru ca mai apoi niste finlandezi, care cu totii sunt tot atatia cat populatia berlinului, sa-ti aplice lovitura de gratie, e cam umilitor!

4 Comments

  1. Da, ar face bine sa ramana la ce se pricep mai bine… la masini.

  2. […] Post foarte interesant despre fabrica nokia pe blogul lui Victor Kapra […]

  3. Ai dreptate…dar nu in totalitate. Eu am avut un telefon Siemens. E drept…. era dat gratuit de firma de telefonie… si nu exista altul mai ieftin 😉 .
    Dar mergea foarte prost… in sensul ca nu puteai sa-l faci sa se auda mai tare… nici cand suna, nici cand voiai sa auzi ce zice cel cu care vorbeai.

    @Raluca
    Incep sa am indoieli si cu masinile… nu vorbesc de VW, BMW sau Merz… dar nemtii au creat o masina pe care o fabrica prin Cehia: Skoda Oktavia…. la prima zapada intampinata cu masina asta … i s-a desprins un prag. Am reparat pragul iar acum am pietre pe la discul de frana… Cu Matizul in 3 ani nu mi s-au intamplat nimik din toate astea. La Skoda in 3 luni s-au intamplat. ce mai urmeaza?

  4. am avut su eu un siemens-benq, cred ca un celular; l-am pierdut sau mi l-au furat…da’ nu i-am simtit lipsa…cand mi l-ai furat pe sony_eric m-am simtit fara o mana… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close