barcelona11.02.2008 025

barcelona este sub asediul hotilor de buzunare. probabil ca multi stiti, dar cum acest oras a devenit o destinatie preferata si pentru romani, e bine sa reamintim.
acum doi ani, cand am fost pentru prima oara aici, am vazut cum un motociclist i-a smuls rucsacul unei americance: femeia il lasase pentru o clipa la picioare, pe o straduta ingusta si aglomerata. a fost de ajuns sa ramana fara acte si bani. hotul s-a strecurat printre oameni cu tot cu motocicleta si dus a fost.
zilele acestea, in zona world mobile congress, primaria a plasat functionari care te atentioneaza sa scoti badge-ul de la gat de cum ai iesit din targ pentru a nu da semnalul ca esti strain, deci victima destul de usoara pentru hoti.
iar astfel de scene (foto) cu jandarmi care perchetioneaza suspecti sunt banale in barcelona. (nu, tanarul tuciuriu din imagine nu este roman, asa cum ati putea crede. am trecut pe langa el si parea mai degraba magrebian.)

6 Comments

 1. Sunt marocani ce reprezinta prima lor problema apropo de „los inmigrantes” si nu romanii dupa cum au tot afirmat gurile rele.
  O sa-i auzi de multe ori vorbind despre „los moros”.

 2. …da, sunt cam peste tot. cred ca asta e o problema pentru orice mare port mediteraneean…

 3. mmmm nu cred neaparat. Astia ajung in Spania prin sud. Sunt doar cativa kilometri ce despart Africa de Spania. Au avut cele mai mari probleme prin 2005. Veneau cu barcile. 3-4 prindeau pe zi. Barci mari de 20-30 de persoane. Ajungeau lesinati, vai * lor. Erau stirile pline de ei.

 4. of… noi am fost vara trecuta in Barcelona si cu tristete am observat ca romanii si sarbii erau singurii care faceau alba-neagra pe La Rambla 🙁
  i-am studiat cat de cat: 3-4 romani se faceau ca jucau unii cu altii alba-neagra, o gagica agata spectatori si inca unul de-al lor din trupa „ii facea” pe gura-casca la buzunare 🙁

  si cateva poze cu Sagrada Familia daca e cineva interesat: http://www.datendienst.at/blog/travel.php?p=72&more=1&page=1

 5. eu: nu am prea vazut romani cu ”treburi”, ci doar vreo trei tiganci obraznice care cerseau. multumim pentru poze

 6. Sunt sigura ca nu exista nici un hot de buzunar roman in BCN, dar aproape toti vorbesc f. bine romana. Chiar si politia spaniola vorbeste de romani cand e vorba de buzunarit.
  De ce? Aveti o explicatie?
  Hahaha! Aveti o veste faina in lume!
  (Nu sant romanca!!! solo hablo rumano.)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close