logo-erepublik.thumbnail

noul joc online de care mai toata lumea vorbeste acum este creat si administrat la bucuresti. se numeste erepublik, este opera a doi antreprenori, Alexis Bonte si George Lemnaru, iar luna viitoare va primi prima finantare externa. intr-un interviu publicat azi, Alexis spune ca perioada beta se va sfarsi in mai-iunie, cand erepublik va fi deschis jucatorilor din lumea intreaga.

alexis bonte este cel care a cumparat 10% din trilulilu cu 100.000 de euro.

in esenta, erepublik este un joc de tip online massive multiplayer, un simulator economic, politic si social; orice jucator are sansa sa devina cel mai mare politician, cel mai bogat cetatean al unei tari sau cel mai bun manager. amanunte aici.
deocamdata, in perioada beta, are 12.000 de locuitori din 43 de tari, inscrisi pe baza de invitatie, iar 5.000 de persoane se afla pe lista de asteptare.

“vrem sa ajungem intre primele 3 jocuri online din lume, cu o populatie mai mare decat a portugaliei si, de ce nu, sa fim recunoscuti de ONU”- declara Alexis Bonte.

portugalia are in jur de 11 milioane de locuitori, second life declara cam toti atatia inscrisi – este clar unde bate bonte.

veniturile vor veni din bunurile virtuale tranzactionate de locuitori si din advertising.
filmuletul de mai jos a fost inregistrat in birourile de la bucuresti.

5 Comments

  1. Nu stiu de ce, dar nu pot sa am incredere in declaratiile multor din cei care castiga foarte multi bani. Vad destul de bine cat de greu e sa ajungi “mare” in online si pe alta parte vad site-uri care apar in top peste noapte. Exista semne de intrebare legate de analiza Trafic.ro si altor sisteme. Iar atata timp cat exista pc-uri zombie si boti care simuleaza un vizitator, nu pot sa cred nicio statistica independenta. Cat despre “penetrare 100%” la un joc video, asta chiar suna a gogoasa.

  2. ideea erepublik este mult mai interesanta si mai realista din pdv al unui om ancorat cat de cat in realitate decat SL. Misto.

  3. bravo lor le doresc sa fie intre primele 3 jocuri. Depinde si cum arata jocul fata de SL si ce promovare va avea. Oricum vad ca se “promoveaza” teamwork-ul.

  4. @Dan – Nu folosim Trafic.ro ci Google Analytics iar in privinta traficului pe care il declaram nu cred ca ar fi un lucru foarte inteligent sa declaram cifre ireale. Oricum intre timp am ajuns la peste 14.000 Cetateni activi.
    @GMZ – Erepublik poate fi definit in multe feluri. Ca si alte proiecte cu care se poate spune ca se aseamana intr-un fel: imagineaza-ti jocul Civilizations in care Inteligenta Artificiala ar fi inlocuita 100% de oameni, totul pe o platforma tip Facebook.

  5. […] online romanesc erepublik a primit o finantare de 200.000 de dolari si se afla in discutii pentru alte 550.000 USD, scrie […]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close