thin12fat5cat
 
"Daniel, te inseli (de fapt te inseala prietenul): sunt doua experimente cu pisici, unul al lui Heisenberg, altul al lui Schroedinger. Nu-s asa de pedant sa-ti dau bibliografie, gasesti usor si pe net despre ce e vorba in fiecare deintre ele. (Prietenul, chiar daca nu citeste in limbi straine, n-are scuze in exercitiul lui de verificare: textele cu pricina ale ambilor sunt traduse demultisor in romana). Cartarescu stie, si de data asta, despre ce vorbeste."
fragment dintr-o polemica desfasurata aici
 
internetul, cat este el de extins si omnipotent, nu poate transa, se pare, disputa  privind experimentul cu pisici la care face trimitere Cartarescu.
 
il invit pe Eduard, care e doctor in matematici, sa ne lamureasca si sa lamureasca si scriitorimea romana. se mai baga cineva?

3 Comments

  1. cel mai in masura, pentru moment, sa ne lamureasca, este alex radescu, care aproape ca terminase Orbitoru’ de-acu’ vreo 2 luni…mai avea putin la el 😉
    … deci Maestre cum e cu pisica lui Cartarescu? este a lui Heisenberg sau a lui Schroedinger? :))

  2. Uh, presupun ca voiai sa link-ezi direct la postul asta, nu? 🙂
    Cat despre pisici, totul poate fi cantarit cu exactitate aici.

  3. … multumesc, Eduard! QED!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close