Închide

Ce vrei să cauți?

prima amenda pentru spam in romania

un material pe care il pregatesc de cateva saptamani pentru ziarul financiar m-a dus astazi drept spre aceasta stire, adica prima amenda pentru comunicari comerciale neautorizate aplicata de autoritatea nationala pentru reglementare in comunicatii si tehnologia informatiei (ANRCTI).

cea ce a primit amenda, (update: compania Urban si Asociatii), a declarat deja ca se pregateste sa dea in judecata Autoritatea.

amanunte peste trei ore pe zf.ro, unde veti gasi in afara de stire si un amplu material despre diferenta dintre spam si comunicare comerciala nesolicitata, despre dosarele aflate in lucru la ANRCTI (nu putine), etc etc.

prevad ca vom asista in urmatoarea perioada la o groaza de controverse, reclamatii etc.

update: am facut tot posibilul sa fiu cat se poate de impartial in toata povestea. comentariile de aici insa dau de gandit…cine are urechi de auzit, sa auda!

update 2: un text despre subiect care mi-a placut.

Tags: ,spam,

Articole populare Ultima luna

22 comentarii Adaugă comentariu

 1. Victor, iti jur si pot dovedi ca de mai bine de 6 luni primesc zilnic mail pe adresa de la gsp de la Urban si Asociatii, de la „Ina Moldoveanu”. Le-am dat de zeci de ori reply-uri, etc, – nimic, nimic. Nu pot sa scap de ei!

 2. Cristi, interesant este ca al tau comentariu a sosit inainte de face public numele celui sanctionat de ANRCTI 🙂

 3. Deocamdat? nu îmi vine s? cred, dar dac? e adev?rat, atunci poate s? fie un prim pas … Primesc zilnic în jur de 10 spamuri. Înseamn? c? pot s? m? îmbog??esc? 🙂

 4. nu am bagat de seama daca nea urban e printre preferatii junk mail-ului meu, dar am intilnit si ceva hazos. o agentie de turism din constanta imi trimitea zilnic cite doua trei misive. cetesc si vad binecunoscuta formula: daca vreti sa va dezqabonati apasati aici. „aici” era un replay la o casuta inexistenta, pe principiul ca nimeni nu citeste mesajele returnate. le-am dat telefon, dupa ce am cautat telefonul la 931, si dupa aia s-au calmat… un timp. din pacate avind o adresa publica nu prea am posibilitatea de ascuns in prima faza si primesc tone. unii isi schimba zilnic adresa si e mai dificil de cazat la junk. oricum e binevenita o astfel de amenda. poate poate…

 5. #5 Comentariu nou

  @Henrich
  Este adevarat, lucrez la ANRCTI si iti pot spune ca este adevarat!
  Si nu aici se va opri autoritatea.
  Hilar este ca aceasta societate a incercat sa se scoata cumva , facand zilnic sesizari impotriva altor societati ,datatoare de spam-uri, incercand astfel sa se ascunda in spatele lor!

 6. urmeaza neogen?

  that will be the day…

 7. #7 Comentariu nou

  bogdan este atacat pentru ce a facut:

  http://www.urbaniulian.ro/?p=3371

 8. #8 Comentariu nou

  in sfarsit

 9. cred ca era timpul…inceputul e greu, sper sa nu fie primul si singurul caz solutionat corect!

 10. Vedeti linkul din URL si cautati la ei pe forum postul. Normal ca l-au sters. Pacat, ca nu dauna sanatatii (poate doar imaginii).
  http://www.impex.ro/urban.jpg
  http://www.impex.ro/urban1.jpg (in momentul postarii inca acest mesaj exista)

 11. #11 Comentariu nou

  Domnule Urban ai UITAT ASTA :

  Urban si Asociatii
  Recuperare profesionala de creante
  T: 021/3075794 ; 021/3057273 – 76
  F: 021/3057277 -78
  M: 0728 728 800
  Email: vanzari@urbansiasociatii.ro
  URBAN SI ASOCIATII – RECUPERARE DE CREANTE
  UrbaNNews ™
  Bdul Iuliu Maniu 6, sector 6, Bucuresti

  _______________________________
  UrbaNNews.ro
  Acest mesaj nu este SPAM. Contine datele noastre de identificare si instructiuni de dezabonare. V-a fost oferit din urmatoarele motive: ati solicitat primirea ofertei noastre, sunteti un client al firmei noastre, sunteti in baza noastra de date ca urmare a unor corespondente anterioare, adresa Dvs. a fost selectata dintr-o baza de date la care ati subscris, adresa dvs a fost facuta publica prin afisari cu caracter publicitar. Ne cerem scuze daca mesajul ajunge la Dvs. dintr-o eroare sau daca acest e-mail nu va aduce informatii utile.
  Daca nu mai doriti sa primiti mesaje din partea Urban si Asociatii accesati:
  UrbaNNews ™
  Quote:
  person: URBAN IULIAN
  address: SC URBAN CREDIT MANAGEMENT LLC
  address: New York, Wolf Road, Cladirea 101, Nr. 187, Albany
  address: New York
  address: Country: US

 12. Imi cer scuze pentru primul comentariu. Am facut o teribila confuzie.
  Nu era vorba de Urban si Asociatii. De fapt, nici nu detin nici o dovada.

 13. Vodafone Romania a fost amendată anul trecut, in noiembrie, pentru spam pe telefonul mobil – http://www.bizcity.ro/it-c/vodafone-prima-companie-amendata-pentru-spam-pe-mobil-39378.html

Adaugă comentariu