un echipament GPS care sa te anunte in timp real ca la cinci kilometri in fata se circula cu viteza melcului si ca ar fi bine sa eviti zona sau sa faci o pauza de cafea?
da, exista si a fost pus la vanzare, experimental, in statele unite, dupa teste in zonele cele mai aglomerate.
sistemul functioneaza pe principiul unei retele informatice care conecteaza toate masinile dotate cu un astfel de device aflate intr-o anumita zona si care transmit unui computer central informatii din trafic, cum ar fi viteza si pozitia exacta. La randu-i, computerul retransmite masinilor din trafic “poza” completa si instantanee cu problemele de pe sosele.

5 Comments

  1. E tare inventia, daca ar aparea si in bucuresti s-ar vinde bine, dar totusi nu stiu cat de eficienta ar fi ca in orele de varf toate traseele sun blocate

  2. ideea e buna, dar…nu e pentru loco

  3. Degeaba ne gandim ca ar merge bine in Bucuresti. Teoretic sistemul ar functiona, dar fiecare sofer roman sau un procent care sa acopere majoritatea intersectiilor ( hai sa zicem taximetristii ) ar trebui sa-si instaleze acest echipament. Ori eu abia am vazut un GPS pe un taxi.

  4. Pentru Bucurestiul de azi e clar ca nu se poate aplica. La ce trafic avem, dispozitivul va semnala pe fiecare bulevard trafic foarte aglomerat.

  5. E ceva bun in chestia asta, cred, nu mi-ar strica o zi de lucru petrecuta la cafea 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close