Închide

Ce vrei să cauți?

HP IQ800 TouchSmart PC: un „iPod” cu ecran de 25 de inci

HP nu lucreaza la un sistem de operare propriu cu care sa-si echipeze zecile de milioane de computere livrate anual  si sa renunte astfel  la windows vista. acesta este raspunsul pe care l-au dat ieri oficiali ai companiei americane la zvonurile aparute in presa internationala.
si ca sa dovedeasca aceasta, HP a lansat un  computer cum n-am mai vazut pana acum: HP IQ800 TouchSmart PC. este practic un monitor plat, full HD, rezolutie 1900×1200, cu mouse si tastatura wireless, plus telecomanda, cu diagonala de 25,5 inci. partea de hard este ascunsa in acest monitor care incorporeaza:
– procesor Intel Core 2 Duo
– placa video NVIDIA GeFORCE 9600 GS HD
– conectivitati Wi-Fi si bluetooth
– TV tuner
– unitate optica Blu-ray
– camera video
– microfon
– sistem de sunet

HP IQ800 TouchSmart PC

 

poate fi fixat pe perete ca un televizor LCD obisnuit.

insa punctul forte care il diferentiaza net de produse cvasi-similare il reprezinta ecranul tactil, care aminteste de iPhone si de rivalii sai. soft-ul produs de HP si bazat pe Windows Vista permite utilizatorului sa manevreze informatia de pe ecran cu ajutorul degetului. astfel, prin simpla atingere a monitorului, se navigheaza pe Internet, pot fi organizate si editate fotografii, se pot crea playlist-uri cu melodii, inregistra mesaje vocale si video (inclusiv podcasturi).
HP IQ800 TouchSmart PC va incepe sa fie livrat in noiombrie, la pretul de 1900 euro in cateva tari din europa occidentala si din orientul mijlociu. la noi va ajunge anul viitor.

Harrods.London Mohamed Al Fayed.London

lansarea HP IQ800 TouchSmart PC a fost organizata in cel mai luxos si scump magazin din lume, Harrods. in timpul conferintei de presa a venit sa ne salute miliardarul si proprietarul magazinului, Mohamed Al Fayed, pe care il stiti drept tatal lui Dodi Al Fayed, iubitul printesei Diana, alaturi de care a murit zdrobit intr-un Mercedes la Paris.
dincolo de curtoazie, Al Fayed ( foto dreapta) are bune relatii de afaceri cu HP: le gazduieste un magazin cu computere de lux.

altfel, dl Al Fayed e cam sarit de pe fix: a redecorat magazinul – un simbol al Marii Britanii – si a schimbat interiorul foarte british cu unul egiptean. a dat ordin arhitectului sa-l imortalizeze sub forma de sfix ( foto, stanga jos), si-a comandat o statuie de ceara (il infatiseaza foarte realistic, desi e cam scary) si a amplasat-o in magazin (foto mijloc), iar la subsol a amenajat un memorial dedicat Dianei si lui Dodi.
bineinteles ca familia regala a renunta la obiceiul de a se aproviziona de la Harrods 🙂

Al Fayed as Spynx.Harrods Al Fayed's statue.Harrods Diana&Dodi Memorial. Harrods London

 

Adaugă comentariu