Închide

Ce vrei să cauți?

IFA 2008: electronice la care sa visezi

editia din acest an a IFA Berlin, cel mai important targ international de electronice de consum, mi s-a parut cea mai spectaculoasa de pana acum. Producatorii au cheltuit o groaza de bani cu pavilioanele,  semn ca afacerile cu televizoare de ultima generatie, aparate foto, sisteme de sunet si alte asemenea lucruri merg. ( sau nu?!)
Am facut astazi vreo 200 de poze ( sper sa reusesc sa aleg ceva pentru articolul pe care il pregatesc pentru business magazin) si pun iata pun cateva si pe blog. Oricum pozele acestea va povestesc mai multe decat as putea eu prin cuvinte.

IFA 2008. Pavilionul Samsung IFa 2008. Pavilion Samsung

spatiile de la ICC, complexul care gazduieste IFA, sunt generoase  iar expozantii au avut unde sa se desfasoare. un spectacol incredibil de culoare, imagine si sunet te inconjoara de cum intri. televizoarele LCD sau cu plasma sunt vedeta IFA, iar competitia este imensa. in foto de sus, pavilionul Samsung.

IFA 2008.Sistem de sunet pentru Ferrari IFA 2008.sistem de sunet pentru masina. subwoofer-ul sta in portbagaj

oferta de sistemele de sunet hi-fi pentru masina este si ea bogata. si, credeti-ma, suna excelent. in sfarsit am inteles si eu unde trebuie sa stea basii: in portbagaj.

IFA 2008. 3D TV IFA 2008.OM robot. Pavilionul Samsung

filmele 3D au strans o multime de oameni. Pe langa astfel de solutii in care imaginea in relief se formeaza cu ajutorul unor ochelari speciali, la pavilionul Samsung am vazut si televizoare care ofera video 3D ” la liber”, adica vizibil cu ochiul liber.
Iar tipul din dreapta e un actor costumat in robot care speria si aamuza  vizitatorii, miscandu-se brusc, dupa ce statea mult timp imobil.

IFA 2008. Sistem home theatre Samsung IFA 2008. Pavilionul Samsung

sistemele home theatre 2008-2009, precum cel din stanga, semnat Samsung si ale carui boxe amintesc de sculpturi de Brancusi, au un design mai elaborat ca niciodata. Exponatele din fotografiile din drepata nu sunt produse electronice, dar au adunat o multime de privitori.

IFA 2008. Pavilion Samsung

entertainment la pavilionul Samsung

IMG_7282

..dupa atat tehnologie si kilometri intregi de mers pe jos, vizitatorii isi aduna puterile in parcul dintre pavilioane.

IFA 2008.Pavilionul Panasonic IFA 2008.Pavilionul Panasonic

marii producatori de televizoare incheie de zor parteneriate cu furnizorii de continut multimedia, pentru ca electronicele incep sa se conecteze la internet, asemenea computerelor. o insemnare pe tema asta puteti citi aici. pozele de mai sus sunt de la povilionul Panasonic.

IFA 2008.Pavilionul Panasonic

..fascinatia imaginii HD. Pavilionul Panasonic.

IFA 2008.Hostess

..reclama la IFA se face pe absolut orice „suport”.

IMG_7343 IMG_7359

IMG_7373 IMG_7380

IMG_7386

… de departe, cel mai spectaculos pavilion a fost cel al Sony. Imens,  un spatiu complet alb, populat de copaci si gazon gros, artificial, de asemenea imaculati. Pereti din oglinzi imense care multiplicau totul. tot spectacolul il faceau sistemele de lumini colorate, sunetul incredibil si imaginile video proiectate la dimensiuni uriase. un spatiu fantastic care te rupea complet de lumea reala. am stat si eu, alaturi de altii, si am visat timp de vreo jumatate de ora. este cea mai fantastica prezenta a unei firme pe care am vazut-o vreodata la un targ international. cele cinci imagini de sus surprind foarte putin din ceea ce se poate vedea acolo.

la revedere, IFA 2008, daca o vrea Dumnezeu, ne mai vedem si la anul!

deplasarea la IFA a fost sponsorizata de Samsung.
copyright foto: victor kapra

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu