Închide

Ce vrei să cauți?

obama este iphone-ul politicienilor

„M-am urcat în metrou la 1am. La fiecare stație, cineva se urca în vagon și urla “Obaaaama!” după care tot vagonul începea să bată din mâini și picioare extatic, Obama a câștigat, binele a câștigat. Yes we can, idealuri, principii, vise. Iar când un politician naște astfel de sentimente printre oameni, când un politician naște atâtea pasiuni, speranțe și vise, ăsta înseamnă pentru mine un moment istoric.

[update] Dacă ar fi să fac o singură analogie, Obama este iPhone-ul politicienilor. Obama este pur și simplu diferit. Inspiră dragoste, irațională uneori, este pur și simplu altceva, politicianul care în sfârșit are sens și pe care atunci când îl vezi… it just feels right.” – scrie vivi din america.

toate aceste scene  de exaltare infantila imi aduc aminte (pastram proportiile, fireste, e doar un gand ce-mi vine in minte)  de victoria emil constantinescu&CDR din 1996, cand foarte multi ne-am bucurat aorecum prosteste. da, momentul avea importanta (prima tranzitie pasnica de putere de la cripto-comunisti la democrati), dar guvernarea CDR  s-a dovedit foarte curand un dezastru national, iar constantinescu, ciorbea, radu vasile, niste demagogi caraghiosi.

asa ca putina rezerva n-ar strica, cel putin pana cand vedem daca obama reuseste sa-i scape cu adevarat pe „oamenii obisnuiti de suferinta„.
nu va suna deja gaunos? 

9 comentarii Adaugă comentariu

 1. Nu aș compara românia anilor 90, o democrație nou născută ai cărei policieni erau născuți, crescuți, educați și nivelați în comunism, cu alegerea lui Obama într-o democrație veche de 200 de ani, un Obama educat la Harvard și care a motivat cea mai mare prezență la vot din istoria recentă a Americii.

  Scepticismul tău poate fi înțeles și Obama încă trebuie să dovedească că se ridică la nivelul potențialului pe care toată lumea îl vede în el. Dar te rog, nu-l compara cu Constantinescu, diferența este de la cer la pământ. 🙂

 2. Vivi, Doamne fereste sa fac o asemenea comparatie. 🙂
  Totusi, nu ma abtin si fac o observatie 🙂 : educati la Harvard sunt si cei carora le datoram actuala criza. si stii foarte bine ce au facut.

 3. Dacă vrei să duci comparațiile până în pânzele albe și Hitler era un excelent orator. Asta nu înseamnă că toți oratorii excelenți ajung acolo. 🙂

  Eu aș zice că nimeni nu știe. Oamenii de aici aleg să îl privească pe Obama cu multă speranță pentru că în 20 de luni de campanie a reușit să facă oamenii să creadă cu adevărat în el. Nu doar să îl voteze sau să îl aleagă, ci să creadă în el ca într-un leader.

  Cei cinici aleg să le fie teamă de jumătatea goală. Fiecare cu alegerile lui dar, dacă l-ai urmărit pe Obama, poate ai văzut că nu e un politician normal.

  Time will tell. Mai vorbim în șase luni.

 4. Tocmai mi-am dat seama că ai calificat mesajul meu ca ‘exaltare infantilă’. 🙂 Să mă simt jignit? 😛

 5. Nu ma refeream la tine, ci la personajele care apar in minireportajul tau. asa ca nu renunta, te rog, la ultima farama de candoare pe care o mai ai:)

  e foarte bine ca oamenii si-au gasit liderul. numai ca liderul „e” mai multi.

  ce zici, te lasa sergey sa facem un microsite pe tema obama? il cooptam si pe http://www.eduard.ro 🙂

 6. Actually, sunt ceva mai interesat acum de politica română decât de cea americană. Mă gândesc să face ceva… dar vedem dacă găsesc timpul și resursele să o fac.

 7. * să fac ceva. 🙂

 8. perfect, vrem implicare din partea tinerilor competenti! 🙂

 9. Te amenințam că o să fac ceva legat de politică. 🙂 Am făcut. Citește detalii aici http://www.vivi.ro/blog/?p=1015

Adaugă comentariu