… incepand de astazi, dar numai pe cursele Emirates Airline si Malaysian Airlines, deocamdata.
acum aproape o luna, Cosmote anuntase de asemenea posibilitatea apelurilor si SMS-urilor din zbor pe liniile aeriene portugheze.

..si comunicatul, pentru mai multe amanunte:

“Vodafone Romania anunta lansarea serviciului de roaming care permite clientilor sai utilizarea telefonului mobil si in timpul zborurilor cu avionul. Incepand de astazi, clientii Vodafone Romania, atat abonatii cat si utilizatorii Cartelei Vodafone si Vodafone 2in1, pot efectua apeluri si pot trimite mesaje text pe mai multe curse aeriene ale companiilor Emirates Airline si Malaysian Airlines.

Tariful pentru un apel efectuat in timpul zborului este de 2,65 Euro /minut, la care se adauga o taxa de conectare pentru fiecare apel, de 0,63 Euro. Pentru apelurile primite, abonatii Vodafone Romania vor beneficia de tariful de 2,2 Euro / minut, iar utilizatorii Cartelei Vodafone si Vodafone 2in1 de 0,89 Euro credit / minut. SMS-urile expediate vor fi taxate cu 0,75 Euro / SMS pentru abonati si cu 0,45 Euro / SMS pentru clientii Cartelei Vodafone si Vodafone 2in1. Primirea unui mesaj text este gratuita. Tarifele mentionate nu includ TVA.

Clientii Vodafone Romania vor putea utiliza telefonul mobil in timpul calatoriei cu avionul dupa ce aeronava atinge altitudinea de croaziera, prin selectarea retelei AeroMobile.

Noul serviciu de roaming la bordul aeronavelor este oferit clientilor Vodafone Romania in urma acordului incheiat cu operatorul Telenor Mobile Aviation AS (TMA). In prezent, serviciul de roaming aerian este disponibil la bordul unui numar de 22 de aeronave ale companiei Emirates Airline, precum si al unei aeronave apartinand Malaysian Airlines, care dispun de echipamentul de comunicatii necesar. Cele 23 de aeronave acopera Australia si numeroase destinatii europene si asiatice, incluzand China si Japonia.

Mai multe destinatii vor fi adaugate pe masura ce vor fi incheiate acorduri cu alte linii aeriene si sistemul de comunicatii va fi instalat in aeronavele acestora. In plus, Vodafone Romania va extinde in curand oferta de roaming aerian pentru a oferi clientilor sai acces la servicii de date prin GPRS.

In prezent, clientii Vodafone Romania pot utiliza serviciile GSM in roaming in 140 de tari / teritorii, prin 305 operatori, iar serviciile GPRS sunt disponibile in 72 de tari / teritorii, prin 139 de operatori.

Vodafone Romania, divizie a Vodafone Group Plc., avea 9.516.000 de clienti, la 30 septembrie 2008.  Vodafone este cel mai mare grup de telecomunicatii mobile din lume, cu divizii in 27 de tari pe cinci continente si peste 40 de retele partenere in intreaga lume. La 30 septembrie 2008, Vodafone avea 280 milioane de clienti in intreaga lume.”

 

4 Comments

  1. ..e un pret mai bun, comparativ cu cei 10 USD/ minut cat costa convorbirile pe telefoanele “fixe” instalate in unele avioane

  2. Nu e cam ieftin ? “doar” 2.65 eur / minut + costul de conectare

  3. Mi se pare cel putin ciudata formularea abonatii Vodafone Romania vor beneficia de tariful de 2,2 Euro / minut.

    Unde-i beneficiul ?

  4. Sa te tii de-acum: sonerii, small-talk, yada-yada, rasete si mai ales “drragha, n-ai sa ghicesti de unde te sun!”

    In timp ce tu incerci sa dormi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close