Închide

Ce vrei să cauți?

zilele acestea ma plimb putin prin manhattan

in ultimii doi ani, google  a reconstruit in trei dimensiuni new york-ul, astfel ca o plimbare virtuala in cele mai cunoscute zone ale metropolei este fascinanta.

asa arata new york-ul in ianurie 2007 pe google earth:

manhattan 2007 january

… si asa arata aceeasi zona acum:

manhattan 2008 december
o calatorie cu mausul pe strazile din new york dezvaluie destule cladiri care sunt abia schitate (in zona sediului ONU, de pilda), dar majoritatea zonelor celebre sunt finalizate.
cateva lamuriri pentru cei care n-au experimentat inca google earth. aplicatia trebuie descarcata mai intai pe computer, iar pentru a vedea new york-ul in toata maretia sa trebuie sa selectati optiunea 3D.
un tutorial aici
vivi, daca tot n-am ajuns sa te vizitez, macar spune-ne: strada ta a fost reconstruita pe google earth? sau macar da-ne  cordonatele  unui loc preferat, sa “mergem” si noi 🙂
sursa foto

Articole populare Ultima luna

3 comentarii Adaugă comentariu

 1. New York-ul pe Google Earth arată într-adevăr foarte bine. A fost și strada mea reconstruită, dar pe Earth nu arată bine sau impresionant pentru că e o zonă cu clădiri mici și mie, văzută de sus, îmi aduce a cartier de blocuri plicticoase, când de fapt este una din cele mai vii și vibrante locuri din oraș. Cred că Street View în zona aia este mult mai… aproape de feeling-ul real al zonei. Soo, deși nu o să îți spun exact unde stau (nu mă simt confortabil să spun asta pe web 🙂 ), stau foarte aproape de locul ăsta de aici.

  Cât despre niște locuri care mie îmi plac pentru priveliște, uite le-am pus aici:

  – Manhattan văzut dinspre Roosevelt Island unde mă duc eu uneori la tenis, aici.
  – Brooklyn Bridge pe care mă plimb uneori cu turiști sau doar ca să mai fac niște fotografie, aici.
  – Astor Place, un loc prin care trec deseori în drum spre servici sau pur și simplu în drum spre oraș (e cea mai apropiată stație de metrou de mine și unul din locurile mele favorite), aici.
  – Union Square, un loc foarte boem cu mulți oameni ciudați, cam ca la Universitate/TNB în București (și unul din locurile mele favorite pentru people-watching), aici.

 2. vivi, multumim pentru ponturi… maine ma voi plimba pe strada ta 🙂

 3. Într-adevăr clădirile din New york au şi cele mai mici detalii create. Există zoom până la 5 m(vezi şi oamenii), vedere 3d a zonei, vedere aeriană.
  Totuşi, pe când toate astea în România. Eu aş da o mână de ajutor, dar cu un blogger nu se face google earth românia!

Adaugă comentariu