LG a depasit, ca vanzari, Motorola (compania care a lansat pe piata primul telefon mobil) iar coreenii par mai ambitiosi ca niciodata: au lansat un nou telefon care rivalizeaza in mod clar cu iPhone, au prezentat conceptul altuia, transparent, si testeaza de zor in Canada, SUA sau Franta un modem wireless care asigura transmisii de date de pana la 40Mbps in tehnologie LTE ( concurenta Wimax), considerata ca reprezentand comunicatiile mobile de generatia a patra (4G).
Toate aceste noutati sunt prezentate zilele acestea la Mobile World Congress (GSMA), cel mai mare targ de comunicatii mobile din lume, care se tine traditional la Barcelona.  Sa le luam pe rand.

  • Steve Ballmer si LG Touch  Watch Phone (LG GD910)

LG a creat primul telefon mobil care arata si poate fi purtat ca un ceas de mana: LG Touch  Watch Phone (LG GD910). Este 3G, are ecran tactil si asigura inclusiv video-convorbiri datorita unei camere minuscule incorporate. E destul de SF sa-l folosesti 🙂

LG-GD910 LG Touch Watch Phone
In deschiderea conferintei de presa de astazi, presedintele Mobile Communications Company LG Electronics, dr Skott Ahn, a venit cu o surpriza: cu ajutorul telefonului pe care il purta la mana l-a sunat pe Steve Ballmer, boss-ul Microsoft, cu care a avut un videocall (vezi filmul si nu uitati sa selectati high quality).

LG GD910 va iesi pe piata in toamna. Pretul nu a fost inca anuntat.

  • LG Arena (LG-KM900), telefon multimedia cu interfata 3D

Remarcabila la telefonul lansat astazi, LG Arena ( LG-KM900), este interfata ecranului tactil pe care LG a denumit-o 3D S-Class User Interface. M-am jucat putin cu acest telefon; intr-adevar raspunsul la comenzile pe ecranul tactil sunt rapide, shortcut-urile prin meniu sunt bine gandite. Sunt si chestii fun: cand potrivesti ceasul, muti pur si simplu limbile cu degetul, iar la functia radio volumul se regleaza de pe un “buton” care il imita pe cel de la radiourile clasice.
Meniul principal este sub forma de cub care poate fi rotit cu degetul, foarte usor.

ARENA (LG-KM900)_01 ARENA (LG-KM900)_02 

Telefonul va costa in jur de 400 euro.
Mai multe informatii despre LG Arena (LG-KM900), inclusiv lista de specificatii, gasiti pe acest microsite de prezentare. (va urma)

nota: deplasarea la GSMA Barcelona este sponsorizata de LG Electronics Romania

3 Comments

  1. Am lucrat cu ei. Orice ai spune nu le lipseste ambitia.
    Sa vedem cum trec criza.

  2. Foarte interesante noutatile pe care ni le aduci de la Barcelona! Mai vrem…
    Din cate se pare, coreenii cam vor sa ia toata piata de smartphone-uri. Si poanta e ca telefoanele lor chiar sunt foarte bune. Nokia a cam inceput sa piarda teren parerea mea.

  3. […] in februarie despre cum l-am vazut pe boss-ul Microsoft, Steve Ballmer, intrand in videocall pe un telefon-ceas […]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close