Închide

Ce vrei să cauți?

Cum sa scrii un articol excelent pornind de la o simpla invitatie

Fostul meu coleg Adrian Seceleanu, seful departamentului IT&C de la Ziarul Financiar, a evadat din rutina zilnica  (aceea de a face rost si de a edita stiri de top) si a produs un interesant text despre implicarea Deutsche Telekom in  Romtelecom, Cosmote si Germanos.
E un exemplu de jurnalism adevarat, devenit din ce in ce mai rar in Romania. Si asta pentru ca analiza lui Seceleanu a pornit de la o simpla informatie, in speta textul unei invitatii concise  de deplasare la cartierul general al Deutsche Telekom, adresata ieri presei de specialitate. De la invitatie pana la analiza din ZF drumul nu poate fi parcurs decat daca ai background, memorie, baze de date, capacitate de interpretare a faptelor, surse si numai daca nu ti-e lene.  QED. 

Articole populare Ultima luna

5 comentarii Adaugă comentariu

 1. Da, foarte bun, intr-adevar. Putini jurnalisti din presa actuala (nu comentez domeniile pe care scriu) mai sunt in stare sa se documenteze si sa gandeasca analitic.

 2. cred ca ai exagerat un pic, dar iti multumesc pentru cuvintele bune. 🙂 nu mi s-a prea mai intamplat asa ceva in ultima vreme

 3. #3 Comentariu nou

  daca tot s-a deschis forum… asta cu DT e a 2-a. prima a fost cu niste cifre vechi de la o companie, pe care numitul Sece le-a aglomerat intr-un context, le-a combinat cu alte cifre si i-a iesit o poveste de-a sunat a doua zi 1/2 de presa sa faca recuperari.
  nu dam nume ca nu-i cosher 🙂
  partea naspa e ca acu niste oameni se gandesc asa: bai, asta face stiri si daca-i spui doar „1”. ce ne facem?

 4. Je: si o sa mai faca am impresia, pentru ca sefii lui asta cer: interpretari, analize 🙂

 5. E de admirat Adrian pentru articolele lui

Adaugă comentariu