Închide

Ce vrei să cauți?

CeBIT Bilisim: Piata IT&C din Turcia ar putea creste anul acesta

Tendinta opusa in Turcia fata de Romania:
Exact in ziua in care Bitkom, importanta organizatie profesionala IT&C din Germania, anunta ca sectorul european al tehnologiei informatiei si comunicatiilor va scadea anul acesta cu 1,7% ( pana la 718,6 miliarde de euro), la Istanbul erau facute publice date conform carora acelasi sector va creste in Turcia cu 9,2% – conform oficialilor CeBIT Bilisim.”
pe larg

Articole populare Ultima luna

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. Victor, am fost si eu la targul cu pricina ceva ani in urma, am dat si de firme romanesti acolo (Topex, spre exemplu dar s-au mai arata si altii interesati) insa nu e tocmai usor de facut afaceri cu ITC-ul in Turcia. S-au exploatat oportunitati punctuale, dar sunt bariere legate de limba si cultura care nu fac tocmai simpla o asezare solida in piata.
    Targul in sine e (sau era) OK se vedea mana organizatorilor germani.

  2. Am avut privilegiul sa fiu invitat (si sa particip) in ultimii 5 ani la fiecare editie a CeBIT Bilisim, de catre organizatorii germani. Cu exceptia anului trecut, cand atat CeBIT Hanovra cat si Bilism au decis sa renunte la invitarea jurnalistilor din Estul Europei, din ratiuni de taiere a costurilor. Cunosc destul de bine piata IT&C din Turcia (mai bine zis cea din Istanbul), iar oportunitatile de business dintre noi si turci sunt extraordinare. Numai ca, asa cum se intampla intotdeauna in dragoste, fiecare iubeste pe altcineva decat cine trebuie. Adica, turcii se uita catre noi, iar noi stam cu ochii lungiti catre Vestul european, catre SUA si mai nou catre Rusia si China, tari pe care le-am pierdut iremediabil atunci cand cu o infatuare imbecila ne-am declarat capitalismul nostru de carton si am condamnat cu manie proletara comunismul. Daca taceam si faceam (ca mutul din satul cu pricina) ramaneam filosofi. Asa avem toate sansele, vorba prezidentului, sa devenim ospatari sau, in cel mai bun caz, tinichigii. Omul de tinichea ne asteapta… dupa coltul crizei.

Adaugă comentariu