• “Rata de crestere a industriei IT in Romania va fi de 10 ori mai mare decat cresterea PIB” – este formula simpla si, cred, eficienta, pentru business plan-urile celor care activeaza in aceasta industrie.
  Enuntul apartine directorului general Microsoft Romania, Calin Tatomir. Altfel spus, daca vom avea o crestere economica de 1,5% in 2010, IT ar putea creste cu 15%.
 • De interes pentru companii si institutii: Microsoft si HP au tinut ieri o conferinta de presa comuna in care au prezentat doua programe destinate infrastructurii IT a acestor organizatii.
 • Fronline – parteneriat international prin care cele doua corporatii ofera solutii IT la cheie de ultima generatie, care pregatesc inclusiv trecerea la tehnologii cloud computing. HP vine cu  servere, echipamente de stocare, retelistica , software centre de date si virtualizare, iar Microsoft, cu sisteme de operare si aplicatii software. Parteneriatul are o vechime de 25 de ani, a fost prelungit cu inca trei ani, perioada in care investitia comuna globala este de 250 milioane USD.
  In Romania, Fronline a inceput anul trecut. Companiile interesate pot testa in perioada urmatoare solutiile HP-Microsoft.
 • EUGA. Foarte multe firme mici si mijlocii, start-up-uri si organizatii locale sunt interesate in obtinerea de fonduri EU pentru dezvoltare.  Microsoft si HP dau o mana de ajutor, prin consiliere, in succesul proiectelor de finantare pentru construirea de infrastructuri informatice moderne prin programul EUGA. Rata de succes  a proiectelor EUGA este destul de mare:  50% in ultimii doi ani.
  Puteti afla mai multe despre consilierea in fonduri UE, aici.
 • Un anunt pentru tineri specialisti IT: Radu Enache, country manager HP Romania, spune ca anul acesta va angaja 600 de persoane pentru centrul de suport international HP. Conditie obligatorie in afara de cunostinte tehnice: limbi straine.

3 Comments

 1. esti prea pozitiv in concluzii, ref. la pct. 1.
  puteai da alt exemplu: daca…. -1,5% atunci industria IT din Romania va scadea cu 15% :))
  numai bine victor.

 2. .. perfect logic ce spui:) insa toata lumea mizeaza pe crestere (modesta). pana la urma, sa fii prea pesimist e contraproductiv

 3. Cooperarea dintre corporatiile straine nu prea vad cum ajuta pe termen lung dezvoltarea pietei IT din Romania. Daca s-ar incuraja lucrul cu specialisti romani angajati de firme romanesti cred ca am avea rezultate mai bune. Corporatiile nu de ce sa creasca prea mult piata de la noi. Nu vor sa plateasca salarii mai mari pentru aceeasi munca si au piete suficiente in toata lumea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close