Multi analisti spun ca Statele Unite vor pierde suprematia economica in fata asiaticilor, pentru ca de la revolutia Internetului nu au mai venit cu nicio tehnologie fundamentala care sa le asigure pozitia dominanta in lume.
Acea tehnologie se pare ca a aparut.
Antreprenorul Craig Venter (68 de ani) a reusit dupa 15 ani de cercetari sa obtina primul organism artificial viu capabil sa se inmulteasca.
“Este prima specie de pe Pamant ai carei parinti sunt un computer” – spune Venter.
Craig Venter a creat aceasta forma de viata cu ajutorul a patru recipiente cu substante chimice, substante care au fost combinate de un software.
Mai intai, in computer a fost introdusa informatia genetica a unei bacterii deja existente, iar apoi aplicatia software a construit o forma de viata cu totul noua, tot o bacterie, botezata Synthia.

Stirea va genera multe controverse. Pe de o parte vor fi entuziastii care afirma ca Synthia va revolutiona economia, fiind baza crearii unor organisme vii care sa ne furnizeze energie ieftina, sa curete oceanele de poluare, sa rezolve probleme medicale samd.
De cealalta parte, sunt cei care afirma ca experimentul lui Venter este o periculoasa joaca de-a Dumnezeu, practicata in folosul marilor corporatii, iar organismele nou create de catre om si scapate de sub control ar putea duce la catastrofe de neimaginat.
Deocamdata – ne linisteste Venter – Synthia este bine incuiata intr-un frigider si nu ne paste niciun pericol.

4 Comments

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Victor Kapra, Nona Beicu. Nona Beicu said: ar trebui sa ne bucuram? RT @victorKa: A aparut prima fiinta vie creata de un computer http://bit.ly/9qRM98 […]

  2. Găsiți atașată oferta noastră. Avem o gamă variată de produse care variază de la un simplu ficat proaspăt până la un Universal Soldier…

  3. variată variază :)… e prea de dimineață!

  4. Tare.Iti dai seama ca peste 100 ani poate fac astia un om pe calculator..(ee nici chiar asa dar totusi..)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close